08 okt 2015 20:20

09 okt 2015 07:08

Avvaktar om nytt äldreboende

Kommunchefen föreslår Mariehus för nybyggnation

Det finns både önskemål och planer på ett nytt trygghetsboende i Mariestad. Frågan är vem som ska bygga det?

MT har tidigare skrivit om kommunens planer på att bygga trygghetsbostäder i kvarteret Eken (ett stenkast ifrån Regionens hus). I somras inkom RKHF Mariestads äldreboende med ett önskemål till kommunstyrelsens arbetsutskott om att få option på kvarteret Eken för att etablera trygghetsbostäder. Ambitionen var att 24 lägenheter, till en prislapp av runt 50 miljoner kronor, ska stå redo för inflyttning nästa år.

Kommunstyrelsens arbetsutskott återremitterar nu ärendet efter att kommunchef Lars Arvidsson föreslår att nybyggnationen inte ska ske i samverkan med Riksbyggen och RKHF Mariestads äldreboende, utan i så fall av kommunala bostadsbolaget Mariehus AB.

Oppositionsråd Marianne Kjellquist (S) säger att hon vill invänta det nya underlaget innan hon uttalar sig.

– Men det råder ingen tvekan om att det finns ett behov av nya bostäder, säger Marianne Kjellquist.

RKHF Mariestads äldreboende är ett samarbete mellan Mariestads kommun och Riksbyggen för ett långsiktigt arbete om boende för äldre. Föreningen äger och förvaltar sedan tidigare fastigheterna Fredslund i Hasslerör och Myran på Marieholm.

MT har tidigare skrivit om kommunens planer på att bygga trygghetsbostäder i kvarteret Eken (ett stenkast ifrån Regionens hus). I somras inkom RKHF Mariestads äldreboende med ett önskemål till kommunstyrelsens arbetsutskott om att få option på kvarteret Eken för att etablera trygghetsbostäder. Ambitionen var att 24 lägenheter, till en prislapp av runt 50 miljoner kronor, ska stå redo för inflyttning nästa år.

Kommunstyrelsens arbetsutskott återremitterar nu ärendet efter att kommunchef Lars Arvidsson föreslår att nybyggnationen inte ska ske i samverkan med Riksbyggen och RKHF Mariestads äldreboende, utan i så fall av kommunala bostadsbolaget Mariehus AB.

Oppositionsråd Marianne Kjellquist (S) säger att hon vill invänta det nya underlaget innan hon uttalar sig.

– Men det råder ingen tvekan om att det finns ett behov av nya bostäder, säger Marianne Kjellquist.

RKHF Mariestads äldreboende är ett samarbete mellan Mariestads kommun och Riksbyggen för ett långsiktigt arbete om boende för äldre. Föreningen äger och förvaltar sedan tidigare fastigheterna Fredslund i Hasslerör och Myran på Marieholm.