07 okt 2015 16:40

07 okt 2015 16:43

Dagsböter för bedrägeri på Facebook

TÖREBODA.

En man född 1988 hemmahörande i Töreboda kommun har dömts för bedrägeri och bedrägligt beteende av Skaraborgs tingsrätt. Tingsrätten dömde 27-åringen till villkorlig dom och 50 dagsböter.

Enligt åtalet ska mannen ha lurat till sig pengar via en annons på Facebooksidan ”Köp och sälj” där han lagt ut en annons på en spelkonsol, Xbox 360, med tillhörande spel.

Mannen ska vid flera tillfällen i början av år 2015 fått intresserade köpare att betala honom en summa på förhand, men aldrig lämnat ifrån sig varken spel eller konsol. Summorna som de intresserade köparna har betalat in på den åtalades konto har varierat mellan 700 och 1200 kronor. Själv menade han att han sålt ett Xbox 360 med spel under den aktuella perioden men att han tror sig lämnat ut konsolen med spel till köparen.

Enligt åtalet ska mannen ha lurat till sig pengar via en annons på Facebooksidan ”Köp och sälj” där han lagt ut en annons på en spelkonsol, Xbox 360, med tillhörande spel.

Mannen ska vid flera tillfällen i början av år 2015 fått intresserade köpare att betala honom en summa på förhand, men aldrig lämnat ifrån sig varken spel eller konsol. Summorna som de intresserade köparna har betalat in på den åtalades konto har varierat mellan 700 och 1200 kronor. Själv menade han att han sålt ett Xbox 360 med spel under den aktuella perioden men att han tror sig lämnat ut konsolen med spel till köparen.