06 okt 2015 16:00

06 okt 2015 17:31

Skolbarn vill bidra

TIDAVAD

Asylboendet i Vallby får hjälp från oväntat håll. En skolklass i Tidavad har beslutat att göra en insats för flyktingbarnen.

I en orolig tid av stora flyktingströmmar har några barn kommit på ett sätt som de kan hjälpa till på. De tio eleverna i klass 3 i Tidavads skola har tagit initiativet att skänka bort sådant som flyktingbarnen kan tänkas behöva. De ska göra egna saker i slöjden till dem och samla ihop pengar för att köpa gåvor.

Asylboendet som de har haft kontakt med och som de ska donera till ligger i Vallby, Hasslerör. Klasskamraterna vill att flyktingbarnen där ska ha det bra och vara glada. Rasmus Strömvall är en av välgörarna. Han ser värdet i att göra en insats för dem som är i nöd.

Varför är det viktigt att hjälpa flyktingbarnen?

– De ska ha det bra. Vi har det så bra här och vi vill hjälpa dem.

Hur ska ni hjälpa dem?

– Samla flaskor och burkar och panta dem i Mariestad.

Vad ska ni göra med pengarna?

– Vi ska köpa saker till dem: två badbaljor och schampo till bebisarna. Och sedan ska vi köpa leksaker.

I en orolig tid av stora flyktingströmmar har några barn kommit på ett sätt som de kan hjälpa till på. De tio eleverna i klass 3 i Tidavads skola har tagit initiativet att skänka bort sådant som flyktingbarnen kan tänkas behöva. De ska göra egna saker i slöjden till dem och samla ihop pengar för att köpa gåvor.

Asylboendet som de har haft kontakt med och som de ska donera till ligger i Vallby, Hasslerör. Klasskamraterna vill att flyktingbarnen där ska ha det bra och vara glada. Rasmus Strömvall är en av välgörarna. Han ser värdet i att göra en insats för dem som är i nöd.

Varför är det viktigt att hjälpa flyktingbarnen?

– De ska ha det bra. Vi har det så bra här och vi vill hjälpa dem.

Hur ska ni hjälpa dem?

– Samla flaskor och burkar och panta dem i Mariestad.

Vad ska ni göra med pengarna?

– Vi ska köpa saker till dem: två badbaljor och schampo till bebisarna. Och sedan ska vi köpa leksaker.

  • Jesper Sydhagen