04 okt 2015 21:56

04 okt 2015 21:56

Starkt stöd för flyktingkrisen

ULLERVAD: Välgörenhetsgala fyllde Ullervads kyrka

Hans förhoppning om att det knappt skulle gå att ta sig fram i kyrkan infriades.
– Jag är så stolt och tacksam över responsen, säger Carl Brandström.

Carl Brandström, 35-årig musiker och tvåbarnspappa från Lugnås, var den som initialt väckte idén till välgörenhetskonserten. Via kontakt med Kristina Gustafsson, kyrkomusiker i Ullervad-Lugnås pastorat sattes bollen i rullning och resulterade i en konsert till förmån för asylboendet i Lugnås och flyktingarbetet globalt.

– Visst det var jag som kom med idén, men jag är bara en pytteliten del i det stora hela. Det är vi tillsammans – alla artister, besökare och de som jobbar runt konserten – som alla är med och bidrar till den här fantastiska kvällen, säger Carl i ett försök att tona ner sin roll.

För många, ung som gammal, ställde upp och visade sitt stöd för den globala flyktingkrisen som råder. Redan en halvtimma innan Equmeniakyrkans vokalensemble öppnade konserten var kyrkan fylld till sista plats med åhörare.

Kyrkoherde Jan Wahn manade till eftertanke i sitt inledningstal.

– Bara i år beräknas 700 000 människor fly över Medelhavet till Europa. Människor som berövats på allt de äger och har; sin familj, släkt, vänner och bostad. Nu gör de en desperat resa över havet med en vilja att överleva.

– Människorna som är på flykt utgör 0,1 procent av hela Europas befolkning. Det är klart att vi tillsammans ska göra vad vi kan för att hjälpa dessa människor, säger Jan Wahn.

Under den drygt tre timmar långa konserten bjöd ett 30-tal lokala artister, allt ifrån dansbandsdrottningen Elisa Lindström till mer okända förmågor, på stämningsfull sång och musik. En av kvällens många höjdpunkter var Simon Swahnströms vackra ”Flykten från Sverige”.

Carl Brandströms förhoppningar om en välfylld kyrka besannades med råge.

– När jag ser alla människor i kyrkan blir jag alldeles varm i hjärtat. Det finns hopp när så många sluter upp för människor på flykt, säger han tacksamt.

Carl Brandström, 35-årig musiker och tvåbarnspappa från Lugnås, var den som initialt väckte idén till välgörenhetskonserten. Via kontakt med Kristina Gustafsson, kyrkomusiker i Ullervad-Lugnås pastorat sattes bollen i rullning och resulterade i en konsert till förmån för asylboendet i Lugnås och flyktingarbetet globalt.

– Visst det var jag som kom med idén, men jag är bara en pytteliten del i det stora hela. Det är vi tillsammans – alla artister, besökare och de som jobbar runt konserten – som alla är med och bidrar till den här fantastiska kvällen, säger Carl i ett försök att tona ner sin roll.

För många, ung som gammal, ställde upp och visade sitt stöd för den globala flyktingkrisen som råder. Redan en halvtimma innan Equmeniakyrkans vokalensemble öppnade konserten var kyrkan fylld till sista plats med åhörare.

Kyrkoherde Jan Wahn manade till eftertanke i sitt inledningstal.

– Bara i år beräknas 700 000 människor fly över Medelhavet till Europa. Människor som berövats på allt de äger och har; sin familj, släkt, vänner och bostad. Nu gör de en desperat resa över havet med en vilja att överleva.

– Människorna som är på flykt utgör 0,1 procent av hela Europas befolkning. Det är klart att vi tillsammans ska göra vad vi kan för att hjälpa dessa människor, säger Jan Wahn.

Under den drygt tre timmar långa konserten bjöd ett 30-tal lokala artister, allt ifrån dansbandsdrottningen Elisa Lindström till mer okända förmågor, på stämningsfull sång och musik. En av kvällens många höjdpunkter var Simon Swahnströms vackra ”Flykten från Sverige”.

Carl Brandströms förhoppningar om en välfylld kyrka besannades med råge.

– När jag ser alla människor i kyrkan blir jag alldeles varm i hjärtat. Det finns hopp när så många sluter upp för människor på flykt, säger han tacksamt.