02 okt 2015 22:20

03 okt 2015 14:58

Foto: Jan Fleischmann

Nepalgalan gav 150 000 kronor

Sydafrikansk kör sjöng för drömmen i Nepal

NY VERSION: Lokala företagsledare och politiker minglade med gästerna när Sophie Lööf och Johan Magnusson bjöd in till sin välgörenhetsgala för att återuppbygga barnhemmet Home of Hope i Ratankot, i Nepal. Nästan 300 gäster var på plats och när kvällen var över hade det samlats in 150 000 kronor.

I foajén såldes armband tillverkade av elever från Lillängsskolan i Mariestad och från Torsö Skärgårdsskola. Tilde Åkerström, Vilda Mårtensson, Märta Grimlund och Agnes Jakobsson som alla går på Lillängsskolan var på plats. De fick hjälp av Martina Möller och Morgan Young.

Den tillträdande Volvo Vd:n Martin Lundstedt berättade att en modern företagsledare måste ta hänsyn till etiska värden och sociala frågor.

Lokala konstnärer sålde sina verk som gick till insamlingen och samtliga artister ställde upp helt ideellt.

7,8 på Richterskalan

Gunhild Carling som tidigare uppträtt med sin familj på Mariestads teater pratade om sin erfarenhet från ”Lets Dancetiden” innan hon bjöd både på trumpetspel, sång och Quickstep. Även sångaren Simon Swahnström underhöll gästerna.

– Jag blev jätteglad när jag fick förfrågan att vara med för att hjälpa till ikväll och kastade mig på första tåg, sade Gunhild.

– I mars var barnhemmet nästan färdigt när jordbävningen med 7,8 på Richterskalan drabbade landet, berättade Sophie.

På plats fanns även Bikash Shakya. Han är ordförande i en nepalesisk en förening i Stockholm och från Kathmandu.

– Den 1 november arrangerar vi en tillställning i Stockholm, berättar Bikash.

Samarbetar i Sydafrika

När Ken Wennerholm och Göran Rudbo från Triple & Touch först blåste trumpet och sjöng i bästa Louis Armstrongklass innan de sedan uppträdde med den sydafrikanska kören Star Choir från delstaten Kwazulu Natal lyfte nästan taket inne på Jubileumsteatern där gästerna samlats för att äta nepalesisk buffé. Ken och Göran är ambassadörer för Star for Life och samarbetar med Lööf Foundation ibland annat Durban. Stiftelsen där Sophie Lööf är ordförande arbetar även i Moskva och i Brasilien.

Enbart biljettintäkterna beräknades dra in omkring 50 000 kronor. När Sophie Lööf summerade kvällen hade det samlats in 150 000 kronor vilket var målet så snart kan drömmen om barnhemmet i Nepal förverkligas.

I foajén såldes armband tillverkade av elever från Lillängsskolan i Mariestad och från Torsö Skärgårdsskola. Tilde Åkerström, Vilda Mårtensson, Märta Grimlund och Agnes Jakobsson som alla går på Lillängsskolan var på plats. De fick hjälp av Martina Möller och Morgan Young.

Den tillträdande Volvo Vd:n Martin Lundstedt berättade att en modern företagsledare måste ta hänsyn till etiska värden och sociala frågor.

Lokala konstnärer sålde sina verk som gick till insamlingen och samtliga artister ställde upp helt ideellt.

7,8 på Richterskalan

Gunhild Carling som tidigare uppträtt med sin familj på Mariestads teater pratade om sin erfarenhet från ”Lets Dancetiden” innan hon bjöd både på trumpetspel, sång och Quickstep. Även sångaren Simon Swahnström underhöll gästerna.

– Jag blev jätteglad när jag fick förfrågan att vara med för att hjälpa till ikväll och kastade mig på första tåg, sade Gunhild.

– I mars var barnhemmet nästan färdigt när jordbävningen med 7,8 på Richterskalan drabbade landet, berättade Sophie.

På plats fanns även Bikash Shakya. Han är ordförande i en nepalesisk en förening i Stockholm och från Kathmandu.

– Den 1 november arrangerar vi en tillställning i Stockholm, berättar Bikash.

Samarbetar i Sydafrika

När Ken Wennerholm och Göran Rudbo från Triple & Touch först blåste trumpet och sjöng i bästa Louis Armstrongklass innan de sedan uppträdde med den sydafrikanska kören Star Choir från delstaten Kwazulu Natal lyfte nästan taket inne på Jubileumsteatern där gästerna samlats för att äta nepalesisk buffé. Ken och Göran är ambassadörer för Star for Life och samarbetar med Lööf Foundation ibland annat Durban. Stiftelsen där Sophie Lööf är ordförande arbetar även i Moskva och i Brasilien.

Enbart biljettintäkterna beräknades dra in omkring 50 000 kronor. När Sophie Lööf summerade kvällen hade det samlats in 150 000 kronor vilket var målet så snart kan drömmen om barnhemmet i Nepal förverkligas.