01 okt 2015 20:24

01 okt 2015 20:24

Gospelkörer tar ton i Domkyrkan

MARIESTAD: Amerikansk vokalist och kompositör till Mariestad

De knöt kontakten under studieresan till USA i våras.
På lördag möts deras vägar igen när gospelledaren Gerald T Smith medverkar i en konsert i Domkyrkan.

Det var i våras som kyrkomusikerna Annika Pålsson (Mariestads pastorat), Maria Jonsson och Anton Glans (båda Töreboda pastorat) deltog på Svenska gospelverkstadens studieresa till Washington. Under vistelsen i den amerikanska huvudstaden var Gerald T Smith en av värdarna för den svenska delegationen.

– Vi åkte runt i kyrkor och deltog på olika körövningar. Gerald är en känd gospelprofil, vokalist och kompositör i sitt hemland. Genom Gospelverkstaden har han besökt Sverige flera gånger tidigare och jobbat med svenska gospelkörer, berättar Annika Pålsson.

Näst på tur är konserten ”Total Praise” med gospelkörerna i Mariestad och Töreboda i Domkyrkan på lördag kväll.

– Skara stift finansierar projekt där två eller flera pastorat samarbetar. Det är ingen entréavgift, däremot tas en frivillig kollekt upp vid utgången.

Annika Pålsson berättar att körerna repeterat programmet var för sig en dryg månad.

– Vi har valt ut några sånger och Gerald ett par. Bland annat kommer vi framför ”Jesus is a rock” som han är upphovsman till. Sedan får vi se om det blir något extra, Gerald kanske har något ess i bakfickan, säger Annika leende.

Mariestad gospel är en församlingskör som startades hösten 2008. Töreboda gospel är en projektkör som bildas inför speciella evenemang, såsom lördagens gemensamma konsert i Domkyrkan.

Det var i våras som kyrkomusikerna Annika Pålsson (Mariestads pastorat), Maria Jonsson och Anton Glans (båda Töreboda pastorat) deltog på Svenska gospelverkstadens studieresa till Washington. Under vistelsen i den amerikanska huvudstaden var Gerald T Smith en av värdarna för den svenska delegationen.

– Vi åkte runt i kyrkor och deltog på olika körövningar. Gerald är en känd gospelprofil, vokalist och kompositör i sitt hemland. Genom Gospelverkstaden har han besökt Sverige flera gånger tidigare och jobbat med svenska gospelkörer, berättar Annika Pålsson.

Näst på tur är konserten ”Total Praise” med gospelkörerna i Mariestad och Töreboda i Domkyrkan på lördag kväll.

– Skara stift finansierar projekt där två eller flera pastorat samarbetar. Det är ingen entréavgift, däremot tas en frivillig kollekt upp vid utgången.

Annika Pålsson berättar att körerna repeterat programmet var för sig en dryg månad.

– Vi har valt ut några sånger och Gerald ett par. Bland annat kommer vi framför ”Jesus is a rock” som han är upphovsman till. Sedan får vi se om det blir något extra, Gerald kanske har något ess i bakfickan, säger Annika leende.

Mariestad gospel är en församlingskör som startades hösten 2008. Töreboda gospel är en projektkör som bildas inför speciella evenemang, såsom lördagens gemensamma konsert i Domkyrkan.