25 sep 2015 06:00

25 sep 2015 11:13

Från trädgård till tågbana i helgens skördefest vid Östen

Arrangemang i trakterna kring fågelsjön

Det är dags för Skördefest runt sjön Östen till helgen. Då visar landsbygdsföretagarna och föreningarna sina verksamheter.

Skördefest runt sjön Östen är en tradition som Föreningen fågelsjö i kulturbygd står bakom. Programmet är digert under både lördag och söndag.

Här följer ett axplock: I Horn har Källåsens blomster och trädgård marknad och där finns även många gästutställare. Vill man gå på loppis finns det i Drängstugan där det också finns hönor. På Frösve Stommen ställer Johan Gustafsson ut sin konst.

Ugglejakt

Konst blir det också i Binnebergs tingshus med Henrik Allert och där blir det också ugglejakt i skenet av ficklampor. I Rörs bygdegård är det utställning och försäljning av bland annat 75 olika sorters pumpor.

På Logården i Odensåker är det marknad. Har man gott om äpplen kan man göra sin egen äppelmust på Logården och Källåsen.

Musikunderhållning

I Vads kyrka i Tidan är det musikgudstjänst på lördag kväll. Den heter Sprakande höstfärger och framträder gör Christina Ahlbom samt Magdalena och Oscar Zetterström.

I Tidanparken är det också aktiviteter, där blir det bland annat musikunderhållning och spökvandring. I Filadelfiakyrkan har Christina Jonsson, Fägre, släppkalas för sin bok Kristallens ljus. I Gamla garveriet finns sex utställare på plats och det är öppen gård på Skattegården i Flistad.

I Bennys trädgårdsjärnväg körs tågen med belysning på kvällen. Skördefesten avslutas med en gudstjänst i Scoutstugan på söndag kväll.

Skördefest runt sjön Östen är en tradition som Föreningen fågelsjö i kulturbygd står bakom. Programmet är digert under både lördag och söndag.

Här följer ett axplock: I Horn har Källåsens blomster och trädgård marknad och där finns även många gästutställare. Vill man gå på loppis finns det i Drängstugan där det också finns hönor. På Frösve Stommen ställer Johan Gustafsson ut sin konst.

Ugglejakt

Konst blir det också i Binnebergs tingshus med Henrik Allert och där blir det också ugglejakt i skenet av ficklampor. I Rörs bygdegård är det utställning och försäljning av bland annat 75 olika sorters pumpor.

På Logården i Odensåker är det marknad. Har man gott om äpplen kan man göra sin egen äppelmust på Logården och Källåsen.

Musikunderhållning

I Vads kyrka i Tidan är det musikgudstjänst på lördag kväll. Den heter Sprakande höstfärger och framträder gör Christina Ahlbom samt Magdalena och Oscar Zetterström.

I Tidanparken är det också aktiviteter, där blir det bland annat musikunderhållning och spökvandring. I Filadelfiakyrkan har Christina Jonsson, Fägre, släppkalas för sin bok Kristallens ljus. I Gamla garveriet finns sex utställare på plats och det är öppen gård på Skattegården i Flistad.

I Bennys trädgårdsjärnväg körs tågen med belysning på kvällen. Skördefesten avslutas med en gudstjänst i Scoutstugan på söndag kväll.