24 sep 2015 06:00

24 sep 2015 06:00

Vad har du nu hittat på ...?

... LISa Wallenstein, som ordnar Trollvandring i Stadsparken på lördag.

– Jag fick en förfrågan från Kultur&Co om jag kunde tänka mig att göra någonting för barnen. De har ju fångat in ungdomarna ganska bra med spökvandring och musikarrangemang, men de mindre barnen behövde också något. Vi spånade tillsammans och kom fram till att troll var ett lämpligt tema – som ett komplement till spökvandringen, som ju kan vara lite läskig.

Vilka åldrar vänder ni er till?

– Två till 99. Eller kanske två till tio år ungefär.

Och det här blir inte läskigt?

– Nej, det här ska vara mysigt ... men lite spännande också. Det finns en skatt som vaktas av ett gammeltroll – fast ett snällt gammeltroll – och den skatten kan barnen få del av om de utför tre moment.

Är du ensam om detta?

– Nej, jag gör det tillsammans med barn- och fritidstvåorna på Vadsbogymnasiet. Samhällseleverna har ju Speakers Corner och esteterna spökvandringen, så jag tyckte det passade bra att ta hjälp av barn- och fritid. Jag är trollmor och håller i sånger och rörelser och lite lattjo lajban varje hel timma. Gymnasieeleverna håller i aktiviteterna.

Var håller ni till?

– I och kring lekparken i Stadsparken. Och klockan elva ska vi ta en ”trollfie”, då alla trollungar ska vara med.

Ska barnen klä ut sig?

– Det är inget krav, fast det vore jätteroligt om de vill. Men vi ordnar ansiktsmålning, så alla har möjlighet se ut som små trollungar.

– Jag fick en förfrågan från Kultur&Co om jag kunde tänka mig att göra någonting för barnen. De har ju fångat in ungdomarna ganska bra med spökvandring och musikarrangemang, men de mindre barnen behövde också något. Vi spånade tillsammans och kom fram till att troll var ett lämpligt tema – som ett komplement till spökvandringen, som ju kan vara lite läskig.

Vilka åldrar vänder ni er till?

– Två till 99. Eller kanske två till tio år ungefär.

Och det här blir inte läskigt?

– Nej, det här ska vara mysigt ... men lite spännande också. Det finns en skatt som vaktas av ett gammeltroll – fast ett snällt gammeltroll – och den skatten kan barnen få del av om de utför tre moment.

Är du ensam om detta?

– Nej, jag gör det tillsammans med barn- och fritidstvåorna på Vadsbogymnasiet. Samhällseleverna har ju Speakers Corner och esteterna spökvandringen, så jag tyckte det passade bra att ta hjälp av barn- och fritid. Jag är trollmor och håller i sånger och rörelser och lite lattjo lajban varje hel timma. Gymnasieeleverna håller i aktiviteterna.

Var håller ni till?

– I och kring lekparken i Stadsparken. Och klockan elva ska vi ta en ”trollfie”, då alla trollungar ska vara med.

Ska barnen klä ut sig?

– Det är inget krav, fast det vore jätteroligt om de vill. Men vi ordnar ansiktsmålning, så alla har möjlighet se ut som små trollungar.