24 sep 2015 06:00

24 sep 2015 06:00

Mättar hunger både här och där

MARIESTAD: Lions och Vänergymnasiet har funnit varann

När Lions och Vänergymnasiet samarbetar får en snabb lunch på gågatan ett större värde än bara en mätt mage där och då.

Två organisationer med till synes helt olika inriktning gör gemensam sak på kultur- och skördefestens matstråk under lördagen. Det är Lions och Vänergymnasiet som upprepar fjolårets succé. Då såldes 300 hamburgare på bara ett par timmar.

Att Vänergymnasiets elever gör mat (från att mala högrev till att baka hamburgerbröd och tillverka ketchup) är väl inte så konstigt. De har ju både köks- och bageriinriktning på sitt livsmedelsprogram. Men att de skänker bort alla pengar de får in vid försäljningen är kanske mer oväntat.

Det är där välgörenhetsorganisationen Lions kommer in i bilden. De ska nämligen se till att alla intäkter blir hjälp åt barn i flyktinglägren i och runt Syrien. Får man in riktigt mycket pengar kan även ensamkommande flyktingbarn i Mariestad få del av dem.

– Förutom att kultur- och skördefesten är en väldigt trevlig aktivitet att vara med på, finns det ett värde i att eleverna ser att vi kan göra goda handlingar, säger rektor Arne Tengvall.

Lions överlåter grillandet åt eleverna och visar samtidigt upp ett katastroftält – ett exempel på sådana som används i katastrofområden runt om i världen, tack vare Lions insamlingar. 4 000 tält har skickats ut de senaste tio åren.

Organisationen tar dessutom emot begagnade glasögon som ett led i sitt ständigt pågående projekt för att förhindra blindhet för fattiga människor runt om i världen.

Två organisationer med till synes helt olika inriktning gör gemensam sak på kultur- och skördefestens matstråk under lördagen. Det är Lions och Vänergymnasiet som upprepar fjolårets succé. Då såldes 300 hamburgare på bara ett par timmar.

Att Vänergymnasiets elever gör mat (från att mala högrev till att baka hamburgerbröd och tillverka ketchup) är väl inte så konstigt. De har ju både köks- och bageriinriktning på sitt livsmedelsprogram. Men att de skänker bort alla pengar de får in vid försäljningen är kanske mer oväntat.

Det är där välgörenhetsorganisationen Lions kommer in i bilden. De ska nämligen se till att alla intäkter blir hjälp åt barn i flyktinglägren i och runt Syrien. Får man in riktigt mycket pengar kan även ensamkommande flyktingbarn i Mariestad få del av dem.

– Förutom att kultur- och skördefesten är en väldigt trevlig aktivitet att vara med på, finns det ett värde i att eleverna ser att vi kan göra goda handlingar, säger rektor Arne Tengvall.

Lions överlåter grillandet åt eleverna och visar samtidigt upp ett katastroftält – ett exempel på sådana som används i katastrofområden runt om i världen, tack vare Lions insamlingar. 4 000 tält har skickats ut de senaste tio åren.

Organisationen tar dessutom emot begagnade glasögon som ett led i sitt ständigt pågående projekt för att förhindra blindhet för fattiga människor runt om i världen.