24 sep 2015 06:00

24 sep 2015 06:00

Konst för både stora och små

Ateljé Kyrkstallet är en ny plats på kultur- och skördefestkartan.

Konstnär Mats Westelius bor sedan något år tillbaka på Prästgårdsgatan och lagom till helgen har hans ateljé på innergården blivit färdig. Nu passar han på att öppna dörrarna dit för att visa hur han jobbar – bland annat den gamla tryckpressen från 1950-talet, där många av hans bilder blivit till.

På samma gård ordnar hustrun, Ulla-Britt Westelius, en plats där de allra minsta ”kan umgås med färger och papper”. Hon tänker sig barn mellan åtta månader och tre år ungefär. Det handlar om att sitta ner och greja lite – tillsammans med sina föräldrar. Temat i helgen är frukt.

Konstnär Mats Westelius bor sedan något år tillbaka på Prästgårdsgatan och lagom till helgen har hans ateljé på innergården blivit färdig. Nu passar han på att öppna dörrarna dit för att visa hur han jobbar – bland annat den gamla tryckpressen från 1950-talet, där många av hans bilder blivit till.

På samma gård ordnar hustrun, Ulla-Britt Westelius, en plats där de allra minsta ”kan umgås med färger och papper”. Hon tänker sig barn mellan åtta månader och tre år ungefär. Det handlar om att sitta ner och greja lite – tillsammans med sina föräldrar. Temat i helgen är frukt.