24 sep 2015 06:00

24 sep 2015 06:00

Från mjukt till metal i hörnan

I Nya torgets sydvästra hörn händer det en hel del under fredagskvällen och lördagen. Mycket av det har en ungdomlig touch.

Redan före invigningen tjuvstartar bandet Lost clown med ”schizofrenrock från femtonåriga ungdomars hjärnor”. Därefter blir det ett pärlband av finstämda sånger, folkmusik, linedance, fotbollstricks, country, blues och hip hop – innan kvällen avslutas med hårdare tongångar. Det är metalbandet Sisinvia som står för underhållningen de sista 50 minuterna.

Även under lördagen bjuds det blandad musik i hörnet, men även tal. Också i år medverkar nämligen Vadsbogymnasiets samhällstvåor med appeller i ämnen som ligger dem själva varmt om hjärtat. Skolan, stressen, jämställdheten brukar vara återkommande teman i ”Speakers corner”, som musikhörnan då tillfälligt döps om till.

Redan före invigningen tjuvstartar bandet Lost clown med ”schizofrenrock från femtonåriga ungdomars hjärnor”. Därefter blir det ett pärlband av finstämda sånger, folkmusik, linedance, fotbollstricks, country, blues och hip hop – innan kvällen avslutas med hårdare tongångar. Det är metalbandet Sisinvia som står för underhållningen de sista 50 minuterna.

Även under lördagen bjuds det blandad musik i hörnet, men även tal. Också i år medverkar nämligen Vadsbogymnasiets samhällstvåor med appeller i ämnen som ligger dem själva varmt om hjärtat. Skolan, stressen, jämställdheten brukar vara återkommande teman i ”Speakers corner”, som musikhörnan då tillfälligt döps om till.