22 sep 2015 09:34

22 sep 2015 09:35

Lurendrejeri bakom matbeställning

MARIESTAD

Polisen misstänker att en kvinna ligger bakom en rad matbeställningar från Mariestadsföretag som hon sedan struntat i att betala.

Den 25 augusti ringde kvinnan till ett företag med catering i Mariestad och ville beställa mat. En annan skulle hämta maten, som var värd 2 700 kronor, eftersom kvinna påstod att hon skulle resa bort.

Maten hämtades mycket riktigt av en person och en kort tid ringde kvinnan på nytt och ville beställa mer – innan den förra beställningen hade betalts och trots att hon fortfarande sade sig vara bortrest.

Då fattade företagaren misstankar och gjorde en polisanmälan.

Fler drabbade

– Det ryktas att fler företag har utsatts för samma sorts lurendrejeri. Det finns en person som vi misstänker ligger bakom detta, säger Roland Svensson vid polisen i Mariestad.

MT har varit i kontakt med en näringsidkare som känner till samma sorts tillvägagångssätt.

– Ja, vi fick en påringning om en större matbeställning med bland annat åtta fläskfiléer, fyra landgångar och tre räkmackor, men jag tyckte det lät konstigt och förstod ganska tidigt att inte allt står rätt till, säger han.

 

Den 25 augusti ringde kvinnan till ett företag med catering i Mariestad och ville beställa mat. En annan skulle hämta maten, som var värd 2 700 kronor, eftersom kvinna påstod att hon skulle resa bort.

Maten hämtades mycket riktigt av en person och en kort tid ringde kvinnan på nytt och ville beställa mer – innan den förra beställningen hade betalts och trots att hon fortfarande sade sig vara bortrest.

Då fattade företagaren misstankar och gjorde en polisanmälan.

Fler drabbade

– Det ryktas att fler företag har utsatts för samma sorts lurendrejeri. Det finns en person som vi misstänker ligger bakom detta, säger Roland Svensson vid polisen i Mariestad.

MT har varit i kontakt med en näringsidkare som känner till samma sorts tillvägagångssätt.

– Ja, vi fick en påringning om en större matbeställning med bland annat åtta fläskfiléer, fyra landgångar och tre räkmackor, men jag tyckte det lät konstigt och förstod ganska tidigt att inte allt står rätt till, säger han.

 

  • PER WARVLIN