14 sep 2015 14:21

14 sep 2015 14:22

Bergheden (M) vill inte särbehandla mc-åkare

Sten Bergheden, moderat riksdagsman från Mariestad, har reagerat på det reportage som var i måndagens MT.

Det handlade om Trafikverkets lista med idéer hur man ska få mc-åkare att sänka farten. Förslag finns på att införa hastighetsregulator på motorcyklarna för att spärra maxhastigheten till 130 km/timmen. Men även kraftig ordningsbothöjning för mc-förare och körkortsindragning vid hastighetsöverträdelser över 20 km/ timmen, samt införande av ägaransvar för hastighetsöverträdelser på motorcykel.

– Jag har nu ställt en fråga till ministern angående dessa förslag på särskilda regler och böter för mc-åkare. Vi kan inte ha en särbehandling av mc-åkare i trafiken alla måste lyda under samma trafikregler, säger Sten Bergheden (M)

Det handlade om Trafikverkets lista med idéer hur man ska få mc-åkare att sänka farten. Förslag finns på att införa hastighetsregulator på motorcyklarna för att spärra maxhastigheten till 130 km/timmen. Men även kraftig ordningsbothöjning för mc-förare och körkortsindragning vid hastighetsöverträdelser över 20 km/ timmen, samt införande av ägaransvar för hastighetsöverträdelser på motorcykel.

– Jag har nu ställt en fråga till ministern angående dessa förslag på särskilda regler och böter för mc-åkare. Vi kan inte ha en särbehandling av mc-åkare i trafiken alla måste lyda under samma trafikregler, säger Sten Bergheden (M)