04 sep 2015 12:20

04 sep 2015 12:20

Nu visas barnens teckningar upp

Populär syssla under sommarlovet

Huvudfotingar, blommor, regnbågar, döskallar, hus, bilar, spöken ...
Nu visas de teckningar som skapades av barn på lekplatser runt om i stan i sommar.

Liksom tidigare år ordnade Mariestads kommun feriepraktikplatser för ungdomar under den gångna sommaren. Några av dem var lekplatsvärdar.

Varje morgon lastade de sina skrindor fulla med leksaker och gick ut på stan för att roa barn som kom i deras väg. Framför allt höll de till på lekplatserna vid Karlsholme, i stadsparken, på Ekudden och i hamnen.

Barnen kunde sysselsätta sig med rockringar, bollar och hopprep, såpbubblor och en massa andra saker. Men i skrindan fanns också en rulle papper och tuschpennor ...

Nu visas teckningarna upp i korridorerna på Maria Nova (gamla Mariaskolan). Roliga figurer i glada färger, som säkert piggar upp personalen som vistas i lokalerna. Men praktiksamordnarna Karin Kjellkvist och Fredrik Lundin hoppas också att barnen själva vill komma och titta.

Bilderna hänger uppe hela september.

Liksom tidigare år ordnade Mariestads kommun feriepraktikplatser för ungdomar under den gångna sommaren. Några av dem var lekplatsvärdar.

Varje morgon lastade de sina skrindor fulla med leksaker och gick ut på stan för att roa barn som kom i deras väg. Framför allt höll de till på lekplatserna vid Karlsholme, i stadsparken, på Ekudden och i hamnen.

Barnen kunde sysselsätta sig med rockringar, bollar och hopprep, såpbubblor och en massa andra saker. Men i skrindan fanns också en rulle papper och tuschpennor ...

Nu visas teckningarna upp i korridorerna på Maria Nova (gamla Mariaskolan). Roliga figurer i glada färger, som säkert piggar upp personalen som vistas i lokalerna. Men praktiksamordnarna Karin Kjellkvist och Fredrik Lundin hoppas också att barnen själva vill komma och titta.

Bilderna hänger uppe hela september.