23 aug 2015 15:27

23 aug 2015 15:27

Bröderna Grev testade vingarna i Göteborg

Sex meter bar vingarna innan det blev fritt fall rätt ner i plurret.

– Resultatet blev kanske inte så bra, men vi överlevde ju i alla fall, säger Ola Grev efter flygturen i Göteborg.

MT berättade för några veckor sedan om bröderna Grevs högtflygande planer inför Red bullss klassiska ”flugtag”. Hemma på Olas gård i Jula har han och bröderna Eje och Zeb klurat, bankat och snickrat för att få ihop en flygduglig farkost med en maxvikt på 120 kilo.

I lördags var det dags för eldprovet. I konkurrens med våghalsiga kreatörer, studenter, ingenjörer, kollegor, syskon och vänner testade 30 lag flygförmågan utför en sex meter hög ramp, uppbyggd i vallgraven framför Feskekörka i Göteborg. Närmare 30 000 åskådare följde skådespelet från kanten.

För Ola, som tilldelats äran att agera pilot i farkosten Subban Farmers, blev det kort och spektakulär luftfärd. Efter sex meter gjorde sig jordens dragningskraft påmind och ekipaget störtdök rakt ner i vattnet.

– Vi dök snabbare än vi hade tänkt. Det har varit lite svårt att öva flygningen hemma på slätten, säger Ola, som trots en 25:e plats var nöjd.

– Jag överlevde ju i alla fall, även om det blev några skrapsår på axeln. Det viktiga är ju inte att vinna, utan att delta.

Stockholmslaget ”Det bevingade skrovet 2.0” och deras farkost med samma namn kammade hem segern, efter höga poäng i alla tre bedömningspunkterna design, show och flyglängd. Andraplatsen gick till laget ”Pippi i Feskekörka” från Hjo och trea blev ”Das Happy Campers” från Malmö.

För bröderna Grev gav flygupplevelsen blodad tand.

– Vi räddade en del prylar innan gripklon satte tänderna i farkosten. Återstår att se vad vi hittar på och bygger nästa gång, säger Ola glatt.

MT berättade för några veckor sedan om bröderna Grevs högtflygande planer inför Red bullss klassiska ”flugtag”. Hemma på Olas gård i Jula har han och bröderna Eje och Zeb klurat, bankat och snickrat för att få ihop en flygduglig farkost med en maxvikt på 120 kilo.

I lördags var det dags för eldprovet. I konkurrens med våghalsiga kreatörer, studenter, ingenjörer, kollegor, syskon och vänner testade 30 lag flygförmågan utför en sex meter hög ramp, uppbyggd i vallgraven framför Feskekörka i Göteborg. Närmare 30 000 åskådare följde skådespelet från kanten.

För Ola, som tilldelats äran att agera pilot i farkosten Subban Farmers, blev det kort och spektakulär luftfärd. Efter sex meter gjorde sig jordens dragningskraft påmind och ekipaget störtdök rakt ner i vattnet.

– Vi dök snabbare än vi hade tänkt. Det har varit lite svårt att öva flygningen hemma på slätten, säger Ola, som trots en 25:e plats var nöjd.

– Jag överlevde ju i alla fall, även om det blev några skrapsår på axeln. Det viktiga är ju inte att vinna, utan att delta.

Stockholmslaget ”Det bevingade skrovet 2.0” och deras farkost med samma namn kammade hem segern, efter höga poäng i alla tre bedömningspunkterna design, show och flyglängd. Andraplatsen gick till laget ”Pippi i Feskekörka” från Hjo och trea blev ”Das Happy Campers” från Malmö.

För bröderna Grev gav flygupplevelsen blodad tand.

– Vi räddade en del prylar innan gripklon satte tänderna i farkosten. Återstår att se vad vi hittar på och bygger nästa gång, säger Ola glatt.