22 aug 2015 11:29

22 aug 2015 17:53

Polis sköt varningsskott mot hotfull man

Tidigt på lördagsmorgonen sköt polisen varningsskott mot en hotfull man i Ekby utanför Mariestad.

Det var vid halvniotiden på lördagen som en man i 35-årsåldern uppträdde hotfullt mot en kvinna i Ekby. Kvinnan larmade polis sedan mannen blockerat hennes väg med sin bil. Enligt polisen har paret tidigare haft en relation.

När polis kom till platsen riktade mannen ett gevär mot polismännen. Uppmaningen om att lägga ifrån sig vapnet lyddes inte, vilket fick till följd att en av poliserna sköt varningsskott. För att få kontroll på mannen, efter det att han lagt ifrån sig luftvapnet, tvingades polisen även använda pepparspray.

Kvinnan lyckades fly på cykel och fanns inte i huset då skottet avlossades. Ingen person kom till skada vid händelsen.

Mannen greps och anhölls under lördagen, misstänkt för försök till misshandel samt stöld och skadegörelse.

Det var vid halvniotiden på lördagen som en man i 35-årsåldern uppträdde hotfullt mot en kvinna i Ekby. Kvinnan larmade polis sedan mannen blockerat hennes väg med sin bil. Enligt polisen har paret tidigare haft en relation.

När polis kom till platsen riktade mannen ett gevär mot polismännen. Uppmaningen om att lägga ifrån sig vapnet lyddes inte, vilket fick till följd att en av poliserna sköt varningsskott. För att få kontroll på mannen, efter det att han lagt ifrån sig luftvapnet, tvingades polisen även använda pepparspray.

Kvinnan lyckades fly på cykel och fanns inte i huset då skottet avlossades. Ingen person kom till skada vid händelsen.

Mannen greps och anhölls under lördagen, misstänkt för försök till misshandel samt stöld och skadegörelse.