21 aug 2015 15:44

21 aug 2015 15:44

Cajsa-Stina Åkerström sjöng visor

Huvuden vaggade fram och tillbaka i långsam takt. Cajsa-Stina Åkerströms mjuka ballader var ett lyckat drag på Mosterdagen.

På fredagseftermiddagen firades Emanuella Carlbecks 186:e födelsedag i Mariestad. Det var hon som på 1800-talet lade grunden för Johannesbergsområdet och var drivande inom vården för utvecklingsstörda. Arrangemanget vänder sig i första hand till personer inom LSS-omsorgen, men även allmänheten är välkomna att titta förbi.

– Det har gått minibussar från boenden i Mariestad, men även från grannkommunerna. Jag kan tänka mig att det är ungefär 300 personer som tagit sig hit, säger Stig Dahlin i arrangörsföreningen Emanuella Carlbeck–Johannebergs vänner, samtidigt som han tittar ut över publikhavet.

Tidigare har bland andra Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Linda Bengtzing stått för underhållningen. Den här gången kom albumaktuella Cajsa-Stina Åkerström. I cirka 40 minuter sjöng hon svenska visor innan bakelser, kakor och kaffe pockade på uppmärksamheten.

Jubilerade

Nytt för i år var att intäkterna från kaffeserveringen gick till den nyinstiftade Beata Hallberg-fonden för HLH-forskning. Beata samt hennes och mamma och syster har tidigare vid flera tillfällen hjälpt till under Mosterfesten.

Johnewert Johansson var en av besökarna. Som ung bodde han på Johannesbergs vårdhem, men flyttade till Trollhättan 1975. Redan i torsdags hade han 40-årsjubileum i Mariestad, då han bjöd tidigare personal och vänner på middag.

– Vi åkte hem på kvällen, men vände tillbaka till Mariestad på fredagen igen. Det är första gången jag är på Mosterdagen och det var trevligt att säga hej till Cajsa-Stina före konserten, säger han.

På fredagseftermiddagen firades Emanuella Carlbecks 186:e födelsedag i Mariestad. Det var hon som på 1800-talet lade grunden för Johannesbergsområdet och var drivande inom vården för utvecklingsstörda. Arrangemanget vänder sig i första hand till personer inom LSS-omsorgen, men även allmänheten är välkomna att titta förbi.

– Det har gått minibussar från boenden i Mariestad, men även från grannkommunerna. Jag kan tänka mig att det är ungefär 300 personer som tagit sig hit, säger Stig Dahlin i arrangörsföreningen Emanuella Carlbeck–Johannebergs vänner, samtidigt som han tittar ut över publikhavet.

Tidigare har bland andra Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Linda Bengtzing stått för underhållningen. Den här gången kom albumaktuella Cajsa-Stina Åkerström. I cirka 40 minuter sjöng hon svenska visor innan bakelser, kakor och kaffe pockade på uppmärksamheten.

Jubilerade

Nytt för i år var att intäkterna från kaffeserveringen gick till den nyinstiftade Beata Hallberg-fonden för HLH-forskning. Beata samt hennes och mamma och syster har tidigare vid flera tillfällen hjälpt till under Mosterfesten.

Johnewert Johansson var en av besökarna. Som ung bodde han på Johannesbergs vårdhem, men flyttade till Trollhättan 1975. Redan i torsdags hade han 40-årsjubileum i Mariestad, då han bjöd tidigare personal och vänner på middag.

– Vi åkte hem på kvällen, men vände tillbaka till Mariestad på fredagen igen. Det är första gången jag är på Mosterdagen och det var trevligt att säga hej till Cajsa-Stina före konserten, säger han.