20 aug 2015 12:50

20 aug 2015 12:50

Befolkningen fortsätter att öka

MARIESTAD

MT har i sommar rapporterat både om en åldrande, men också växande befolkning i Mariestads kommun. Färska siffror från Statistiska centralbyrån för juni månad visar att Mariestad nu spränger 24 000-vallen med råge.

I juni ökade befolkningen med 64 personer, vilket ger ett plus för året med 105 personer. Kanske extra intressant är att antalet inrikes inflyttningar i juni var 115, att jämföra med inrikes utflyttningar som stannade på 67 personer.

Invandringsöverskottet för juni var elva personer. Födelseöverskottet blev sex små människor.

Totalt bor det nu 24 026 personer i Mariestads kommun. En siffra som man får gå tillbaka ett antal år för att nå upp till.

 

 

I juni ökade befolkningen med 64 personer, vilket ger ett plus för året med 105 personer. Kanske extra intressant är att antalet inrikes inflyttningar i juni var 115, att jämföra med inrikes utflyttningar som stannade på 67 personer.

Invandringsöverskottet för juni var elva personer. Födelseöverskottet blev sex små människor.

Totalt bor det nu 24 026 personer i Mariestads kommun. En siffra som man får gå tillbaka ett antal år för att nå upp till.