19 aug 2015 20:00

19 aug 2015 20:00

Välgörenhetsgala för barnen i Nepal

Sophie Lööf från Mariestad håller i en välgörenhetsgala på Jubileumsteatern till förmån för återbyggnationen av ett barnhem i Nepal.

Hur fick du idén om välgörenhetsgalan?

– Det var faktiskt Madelene Persson från Gullspång som tyckte att vi i stiftelsen Lööf Foundation skulle arrangera en gala. Även Cathrin Hurtig och min sambo Johan Magnusson har varit med och dragit i trådarna. Efter jordbävningarna i Nepal förstördes barnhemmet och vi behöver pengar till återbyggnationen. Stiftelsen har hittills lagt 300 000 kronor och i samband med galan hoppas vi samla in ytterligare 100 000 kronor.

Vad kommer att hända på Jubileumsteatern den 2 oktober?

– Vi vill skapa den största välgörenhetsgalan i regionen och satsar på en festlig kväll. Gästerna kommer att gå in på röda mattan och först mingla i lunchrestaurangen. Martin Lundstedt, styrelseordförande i Partex och vd för Volvo, kommer sedan att hålla ett anförande om hållbart företagande. Simon Swahnström, Remind och Dansstationen i Mariestad står för underhållningen.

Det finns även möjlighet att köpa fotografier och konst?

– Det stämmer. Ett 25-tal konstnärer ska sälja tavlor och vi har även egna bilder från Nepal som kommer att framkallas som tavlor. Det finns också möjlighet att köpa vår bok ”Drömmen om ett barnhem”. Allt överskott kommer oavkortat gå till barnhemmet i Nepal.

Hur många gäster räknar ni med?

– Vi dukar fram för 330 gäster och biljetterna börjar säljas på fredag. Vi hoppas att många privatpersoner samt företag nappar och bjuder sina anställda på galan. Dessutom har vi bjudit in prins Daniel, men ännu inte fått något svar.

Hur fick du idén om välgörenhetsgalan?

– Det var faktiskt Madelene Persson från Gullspång som tyckte att vi i stiftelsen Lööf Foundation skulle arrangera en gala. Även Cathrin Hurtig och min sambo Johan Magnusson har varit med och dragit i trådarna. Efter jordbävningarna i Nepal förstördes barnhemmet och vi behöver pengar till återbyggnationen. Stiftelsen har hittills lagt 300 000 kronor och i samband med galan hoppas vi samla in ytterligare 100 000 kronor.

Vad kommer att hända på Jubileumsteatern den 2 oktober?

– Vi vill skapa den största välgörenhetsgalan i regionen och satsar på en festlig kväll. Gästerna kommer att gå in på röda mattan och först mingla i lunchrestaurangen. Martin Lundstedt, styrelseordförande i Partex och vd för Volvo, kommer sedan att hålla ett anförande om hållbart företagande. Simon Swahnström, Remind och Dansstationen i Mariestad står för underhållningen.

Det finns även möjlighet att köpa fotografier och konst?

– Det stämmer. Ett 25-tal konstnärer ska sälja tavlor och vi har även egna bilder från Nepal som kommer att framkallas som tavlor. Det finns också möjlighet att köpa vår bok ”Drömmen om ett barnhem”. Allt överskott kommer oavkortat gå till barnhemmet i Nepal.

Hur många gäster räknar ni med?

– Vi dukar fram för 330 gäster och biljetterna börjar säljas på fredag. Vi hoppas att många privatpersoner samt företag nappar och bjuder sina anställda på galan. Dessutom har vi bjudit in prins Daniel, men ännu inte fått något svar.