12 aug 2015 12:17

12 aug 2015 12:17

Intensiv hundhelg

MARIESTAD

Under helgen arrangerar Mariestads Brukshundklubb en rallylydnadstävling samt en utställning.

Det kommer att göras 186 starter under lördagens rallylydnadstävling, som är ett samarrangemang tillsammans med Billingen.

Klubbarna kommer att använda sig av fyra banor och lika många domare. Det finns deltagare i disciplinens samtliga fyra (nybörjare, fortsättning, avancerad och mästare) klasser. I rallylydnad ska ekipaget ta sig igenom en bana, där olika skyltar talar om vilka moment som ska genomföras.

164 hundar är anmälda till söndagens utställning. Tre domare kommer att bedöma hundarna, som representerar 69 olika raser, i tre ringar. Utställningen, som är inofficiella, har lockat deltagare från västra Sverige, Värmland och Närke. Bedömningen startar på morgonen. Finalerna avgörs efter lunch.

Under helgen arrangerar Mariestads Brukshundklubb en rallylydnadstävling samt en utställning.

Det kommer att göras 186 starter under lördagens rallylydnadstävling, som är ett samarrangemang tillsammans med Billingen.

Klubbarna kommer att använda sig av fyra banor och lika många domare. Det finns deltagare i disciplinens samtliga fyra (nybörjare, fortsättning, avancerad och mästare) klasser. I rallylydnad ska ekipaget ta sig igenom en bana, där olika skyltar talar om vilka moment som ska genomföras.

164 hundar är anmälda till söndagens utställning. Tre domare kommer att bedöma hundarna, som representerar 69 olika raser, i tre ringar. Utställningen, som är inofficiella, har lockat deltagare från västra Sverige, Värmland och Närke. Bedömningen startar på morgonen. Finalerna avgörs efter lunch.