09 aug 2015 17:40

09 aug 2015 17:42

Foto: Freddy Berg

Minnen väcktes till liv på hemvändardagen

LUGNÅS

Gudstjänst, mingel, fotoutställning och underhållning stod på programmet.
Då nappade många på att återvända till hemtrakterna i Lugnås.

Laila Schede och Inga-Maj Jonsson bläddrade i en stor pärm som var full av skolfotografier från 1940- och 50-talet.

Gamla minnen väcktes till liv och det pekades hejvilt på olika ansiktet.

– Det känns som evigheter sedan man gick i skolan, men det är väldigt roligt att ta del av bilderna igen. Jag och Laila har inte setts sedan vi var 16 eller 17 år gamla. Det är jättekul att träffa sina gamla skolkamrater igen, säger Laila.

– Jag kände igen Laila på hennes ögon, säger Mariestadsbon Inga-Maj.

Prästkvarns skola

Laila Schede hade för helgen lämnat storstadsstressen i Stockholm och tagit sig tillbaka till en betydligt lugnare miljö. Som unga gick de på Prästkvarns skola i Lugnås församling. Båda tycktes uppskatta hemvändardagen i Lugnås.

– Dagen började med rulltårta och kaffe. Sedan var det gudstjänst i Björsäters kyrka. Därefter åkte vi till Kopparbolet och fick ta del av gamla bilder i hembygdsgården. Den här dagen är alla tiders, säger Laila.

”Underbart trevligt”

I ett annat rum befann sig Ove Strandh, Åke Gustafsson och Christina Gustafsson. Entusiastiskt spanade dem in skol- och konfirmationskort från 50-talet.

– Det är underbart trevligt att kolla på de här bilderna. Med tanke på att det är hemvändardag bara vart femte år får man passa på att prata gamla minnen, säger Ove Strandh.

Karl, Sara och Gunilla Strindevall satt ute i solskenet och åt landgång tillsammans med Britt-Marie Borg. Karl och Sara tillhör den yngre generationen och hade hoppats få se fler yngre människor på hemvändardagen.

”Mest pensionärer

– Många i min ålder verkar föredra att sitta hemma i stället. De kanske tycker att en sådan här dag blir viktigare i ett senare skede av livet. Det är lite synd att det mest bara är pensionärer här eftersom jag hoppades få träffa några kända ansikten, säger Karl.

Söndagsträffen avslutades med underhållning på Kopparbolet i form av Alma Lindström och Markus Frykén.

Laila Schede och Inga-Maj Jonsson bläddrade i en stor pärm som var full av skolfotografier från 1940- och 50-talet.

Gamla minnen väcktes till liv och det pekades hejvilt på olika ansiktet.

– Det känns som evigheter sedan man gick i skolan, men det är väldigt roligt att ta del av bilderna igen. Jag och Laila har inte setts sedan vi var 16 eller 17 år gamla. Det är jättekul att träffa sina gamla skolkamrater igen, säger Laila.

– Jag kände igen Laila på hennes ögon, säger Mariestadsbon Inga-Maj.

Prästkvarns skola

Laila Schede hade för helgen lämnat storstadsstressen i Stockholm och tagit sig tillbaka till en betydligt lugnare miljö. Som unga gick de på Prästkvarns skola i Lugnås församling. Båda tycktes uppskatta hemvändardagen i Lugnås.

– Dagen började med rulltårta och kaffe. Sedan var det gudstjänst i Björsäters kyrka. Därefter åkte vi till Kopparbolet och fick ta del av gamla bilder i hembygdsgården. Den här dagen är alla tiders, säger Laila.

”Underbart trevligt”

I ett annat rum befann sig Ove Strandh, Åke Gustafsson och Christina Gustafsson. Entusiastiskt spanade dem in skol- och konfirmationskort från 50-talet.

– Det är underbart trevligt att kolla på de här bilderna. Med tanke på att det är hemvändardag bara vart femte år får man passa på att prata gamla minnen, säger Ove Strandh.

Karl, Sara och Gunilla Strindevall satt ute i solskenet och åt landgång tillsammans med Britt-Marie Borg. Karl och Sara tillhör den yngre generationen och hade hoppats få se fler yngre människor på hemvändardagen.

”Mest pensionärer

– Många i min ålder verkar föredra att sitta hemma i stället. De kanske tycker att en sådan här dag blir viktigare i ett senare skede av livet. Det är lite synd att det mest bara är pensionärer här eftersom jag hoppades få träffa några kända ansikten, säger Karl.

Söndagsträffen avslutades med underhållning på Kopparbolet i form av Alma Lindström och Markus Frykén.