03 aug 2015 16:15

03 aug 2015 16:15

Rotweiler fick avlivas akut - par åtalas

GULLSPÅNG

En 50-årig man samt en 23-årig kvinna från Gullspång åtalas för djurplågeri och kan dömas till dagsböter. Efter tre tillsyner av länsstyrelsen angående vanvård av deras hundar har ett av fallen lett till åtal.

Det gäller en rotweilerhane som i april 2014 fick avlivas akut på plats i mannens och kvinnans bostad. Hunden hade inte haft tillräcklig tillgång till mat och vatten, var avmagrad, levde i en smutsig miljö samt hade inte blivit undersökt eller behandlad av veterinär för en infekterad sårskada.

De båda åtalade erkänner brott.

En 50-årig man samt en 23-årig kvinna från Gullspång åtalas för djurplågeri och kan dömas till dagsböter. Efter tre tillsyner av länsstyrelsen angående vanvård av deras hundar har ett av fallen lett till åtal.

Det gäller en rotweilerhane som i april 2014 fick avlivas akut på plats i mannens och kvinnans bostad. Hunden hade inte haft tillräcklig tillgång till mat och vatten, var avmagrad, levde i en smutsig miljö samt hade inte blivit undersökt eller behandlad av veterinär för en infekterad sårskada.

De båda åtalade erkänner brott.