30 jul 2015 18:00

03 aug 2015 16:21

"De tar inte ansvar för stans nöjesliv"

MARIESTAD: Stadts ägare till attack mot kommunen och festfixare

Ashok Hindocha är på krigsstigen.
Hotell- och nattklubbsägaren anser sig vara missgynnad av kommunen.
Han ger heller inte mycket för att Filip Jenvén och Filip Samuelsson skulle värna om Mariestads nöjesliv.

På lördag drar dj-duon Filip Jenvéns och Filip Samuelssons nattklubbskoncept ”Park” igång på Jubileumsteatern i Mariestad. I en färsk intervju med MT berättar de gamla polarna om planerna på att framöver sikta in sig på storhelgerna och att de vill ”göra en god sak för staden”.

Motverkar varandra

Ashok Hindocha, som sedan ett par år tillbaka har ensamrätt på nattklubbsscenen i Mariestad, säger att nattklubbens överlevnad hänger på några få tillfällen.

– Filip och Filip säger att de vill berika Mariestads nöjesliv, allt de vill berika är sina egna plånböcker. Hade de verkligen velat göra något för nöjeslivet i stan hade de satsat på till exempel måndagsklubb eller på ett annat sätt tillfört något som inte redan finns. Sedan sätter man åldersgränsen 20 år eftersom alla i branschen vet att 18-åringarna har mindre pengar att röra sig med, säger Hindocha.

Ashok utvecklar sitt resonemang med att han tar ansvar för nöjeslivet i Mariestad året om.

– Utan inkomsten från storhelgerna kan vi inte driva det smalare utbudet som vi har för en bred publik. Då får vi helt enkelt dra in på allt som inte ger större intäkter. Är det bra för nöjeslivet i stan?

Det är väl fri konkurrens, ni får väl helt enkelt höja ribban?

– Absolut, det kommer vi också att göra. Men om vi ser till att boka stora artister samtidigt som Filip och Filip spelar blir det svårt för båda att gå runt.

Kom igen nu, handlar inte det här om att du också vill tjäna pengar?

– Nej, faktiskt inte. Jag skulle tjäna pengar på att ha öppet två lördagar i månaden. Eller stänga igen nattklubben förutom på storhelgerna, men då förlorar fast personal jobbet och det finns ingenstans att gå.

”Orättvist”

Att de unga eventmakarna hyr in sig i skattefinansierade Jubileumsteatern är något som sticker än mer i ögonen på Ashok. Upprustningen av Jubileumsteatern gick loss på 30 miljoner kronor. I det ingick allt från bestick och gafflar till nya sommarmöbler till uteserveringen.

– Hur ska någon krögare i stan kunna konkurrera med skattefinansierade Jubileumsteatern? De slipper investeringskostnader och tar inte marknadsmässiga hyror. Att sedan låta ett nattklubbsarrangemang konkurrera på de villkoren är under all kritik. Jag vet att jag inte är ensam om att tycka så.

Ashok Hindochas hyreskontrakt går ut i april 2016. Han har inga planer på att fortsätta med hotell- och nattklubbsverksamheten på Stadshotellet i Mariestad.

– Jag har svårt att se att någon klarar att driva Stadt i konkurrens med Jubileumsteatern.

På lördag drar dj-duon Filip Jenvéns och Filip Samuelssons nattklubbskoncept ”Park” igång på Jubileumsteatern i Mariestad. I en färsk intervju med MT berättar de gamla polarna om planerna på att framöver sikta in sig på storhelgerna och att de vill ”göra en god sak för staden”.

Motverkar varandra

Ashok Hindocha, som sedan ett par år tillbaka har ensamrätt på nattklubbsscenen i Mariestad, säger att nattklubbens överlevnad hänger på några få tillfällen.

– Filip och Filip säger att de vill berika Mariestads nöjesliv, allt de vill berika är sina egna plånböcker. Hade de verkligen velat göra något för nöjeslivet i stan hade de satsat på till exempel måndagsklubb eller på ett annat sätt tillfört något som inte redan finns. Sedan sätter man åldersgränsen 20 år eftersom alla i branschen vet att 18-åringarna har mindre pengar att röra sig med, säger Hindocha.

Ashok utvecklar sitt resonemang med att han tar ansvar för nöjeslivet i Mariestad året om.

– Utan inkomsten från storhelgerna kan vi inte driva det smalare utbudet som vi har för en bred publik. Då får vi helt enkelt dra in på allt som inte ger större intäkter. Är det bra för nöjeslivet i stan?

Det är väl fri konkurrens, ni får väl helt enkelt höja ribban?

– Absolut, det kommer vi också att göra. Men om vi ser till att boka stora artister samtidigt som Filip och Filip spelar blir det svårt för båda att gå runt.

Kom igen nu, handlar inte det här om att du också vill tjäna pengar?

– Nej, faktiskt inte. Jag skulle tjäna pengar på att ha öppet två lördagar i månaden. Eller stänga igen nattklubben förutom på storhelgerna, men då förlorar fast personal jobbet och det finns ingenstans att gå.

”Orättvist”

Att de unga eventmakarna hyr in sig i skattefinansierade Jubileumsteatern är något som sticker än mer i ögonen på Ashok. Upprustningen av Jubileumsteatern gick loss på 30 miljoner kronor. I det ingick allt från bestick och gafflar till nya sommarmöbler till uteserveringen.

– Hur ska någon krögare i stan kunna konkurrera med skattefinansierade Jubileumsteatern? De slipper investeringskostnader och tar inte marknadsmässiga hyror. Att sedan låta ett nattklubbsarrangemang konkurrera på de villkoren är under all kritik. Jag vet att jag inte är ensam om att tycka så.

Ashok Hindochas hyreskontrakt går ut i april 2016. Han har inga planer på att fortsätta med hotell- och nattklubbsverksamheten på Stadshotellet i Mariestad.

– Jag har svårt att se att någon klarar att driva Stadt i konkurrens med Jubileumsteatern.