28 jul 2015 09:00

28 jul 2015 09:07

Överklaganden i utpressarärende

TING

I en uppmärksammad utpressningshärva i Mariestad dömdes två män för grovt häleri.

Nu har båda överklagat och vill frias.

Huvudmannen, en 38-årig Mariestadsbo, dömdes till drygt två års fängelse för grov utpressning och vapenbrott, men den delen har inte överklagats. Kammaråklagare Jenny Karlsson yrkade på fyra år, men tingsrätten valde ett lägre straff.

Under händelsen blev en företagare tvingad att under hot och utpressning betala 650 000 kronor i kontanter och skänka bort sin bil. Företagaren var skräckslagen och ibland suttit och vaktat på baksidan av sitt hus med hagelgevär

En kvinna och en man friades för penningtvättbrott. Åklagaren att hovrätten gör en ny prövning av detta.

I en uppmärksammad utpressningshärva i Mariestad dömdes två män för grovt häleri.

Nu har båda överklagat och vill frias.

Huvudmannen, en 38-årig Mariestadsbo, dömdes till drygt två års fängelse för grov utpressning och vapenbrott, men den delen har inte överklagats. Kammaråklagare Jenny Karlsson yrkade på fyra år, men tingsrätten valde ett lägre straff.

Under händelsen blev en företagare tvingad att under hot och utpressning betala 650 000 kronor i kontanter och skänka bort sin bil. Företagaren var skräckslagen och ibland suttit och vaktat på baksidan av sitt hus med hagelgevär

En kvinna och en man friades för penningtvättbrott. Åklagaren att hovrätten gör en ny prövning av detta.

  • Per Warvlin