25 jul 2015 12:46

25 jul 2015 12:58

Foto: Niklas Lindström

Feststämning i Lyrestad

Knökfullt både ute och inne

Turister, ortsbor och hemvändare såg till att det knappt fanns en enda parkeringsplats kvar i hela Lyrestad.
Den klassiska dagen blev en succé redan innan det förmodade ovädret hann dyka upp.

Med tanke på bilköerna och parkeringar inom kategorin ”innovativ” är frågan om inte Lyrestadsdagen är på väg att överta tennisveckan i Båstad i popularitet, inte minst då den senare är på dekis. Nåväl, särskilt många stekare syns i och för sig inte till denna lördagsförmiddag, om någon nu hade funderingar kring detta (politiske vilden och Lyrestadsbon Henrik Karlsson har visserligen en rätt sjysst Stureplanskotlett).

Stort utbud

På gräsplätten framför auktionsutropare Bert Magnusson är det knökfullt. Till den stora publikens tjusning lyckas Magnusson lika ofta sänka priset som han trissar upp det. För endast ”20 riksdaler” kan man göra riktiga kap, lovar Magnusson och så går ännu en pinal under klubban.

– Bert är en professionel lokal auktionsutropare, säger en säker källa i samhällsföreningens arrangörsstab.

Det rekordstora antalet knallar på plats behöver inte känna sig ensamma i folkvimlet. Honungs- och saftförsäljaren Anders Nilsson från Hjo gör fina affärer. Sjötorpsbon Laila Andersson konstaterar att hennes silkeshöns, de engelska stridshönsen och kaninen Texas som endast äter hönsfoder, är väldigt uppskattade hos såväl liten som stor.

Konstnären Håkan Thunborg från Mariestad berättar om glädjen i skapandet och hur den tecknade figuren Musse Pugg gett honom ny energi.

– Alla har ett barn i sig, jag tror det är viktigt för glädjen i livet att behålla lekfullheten, säger Håkan.

Bilutställning, ponnyridning, grillfest, uppvisning av modellflyg, lotterier, chockladhjul, auktion och under dagen och kvällen ska lokala bandet Flippers uppträda. I samband med spelningarna kommer Flippers också att samla in pengar till förmån för Cancerfonden.

Det finns något för alla på Lyrestadsdagen, men det går också alldeles utmärkt att ta det lugnt som familjerna Forsberg, Westlin och Nyroos från Skinnskatteberg:

– Det är ju väldigt fint här, det räcker långt.

Med tanke på bilköerna och parkeringar inom kategorin ”innovativ” är frågan om inte Lyrestadsdagen är på väg att överta tennisveckan i Båstad i popularitet, inte minst då den senare är på dekis. Nåväl, särskilt många stekare syns i och för sig inte till denna lördagsförmiddag, om någon nu hade funderingar kring detta (politiske vilden och Lyrestadsbon Henrik Karlsson har visserligen en rätt sjysst Stureplanskotlett).

Stort utbud

På gräsplätten framför auktionsutropare Bert Magnusson är det knökfullt. Till den stora publikens tjusning lyckas Magnusson lika ofta sänka priset som han trissar upp det. För endast ”20 riksdaler” kan man göra riktiga kap, lovar Magnusson och så går ännu en pinal under klubban.

– Bert är en professionel lokal auktionsutropare, säger en säker källa i samhällsföreningens arrangörsstab.

Det rekordstora antalet knallar på plats behöver inte känna sig ensamma i folkvimlet. Honungs- och saftförsäljaren Anders Nilsson från Hjo gör fina affärer. Sjötorpsbon Laila Andersson konstaterar att hennes silkeshöns, de engelska stridshönsen och kaninen Texas som endast äter hönsfoder, är väldigt uppskattade hos såväl liten som stor.

Konstnären Håkan Thunborg från Mariestad berättar om glädjen i skapandet och hur den tecknade figuren Musse Pugg gett honom ny energi.

– Alla har ett barn i sig, jag tror det är viktigt för glädjen i livet att behålla lekfullheten, säger Håkan.

Bilutställning, ponnyridning, grillfest, uppvisning av modellflyg, lotterier, chockladhjul, auktion och under dagen och kvällen ska lokala bandet Flippers uppträda. I samband med spelningarna kommer Flippers också att samla in pengar till förmån för Cancerfonden.

Det finns något för alla på Lyrestadsdagen, men det går också alldeles utmärkt att ta det lugnt som familjerna Forsberg, Westlin och Nyroos från Skinnskatteberg:

– Det är ju väldigt fint här, det räcker långt.