12 jul 2015 19:12

12 jul 2015 19:15

Nysatsning i Mummas lokaler

Walle Rahman satsar i Mariestad

I våras öppnade han restaurang Sand på Kungsgatan. Nu satsar krögaren Walle Rahman vidare med ytterligare en etablering i Mariestad.
– Jag känner att vi har ett koncept som tillför staden något.

Walle Rahman driver sedan tidigare tre restauranger – Sand, Wästgårda och Joe's Steakhouse – i hemstaden Skövde.

I mars i år etablerade han en fjärde restaurang då portarna slogs upp till Sand på Kungsgatan 5 i Mariestad.

– Vi är jättenöjda med utvecklingen i Mariestad. Det vi gjort med Sand har gett väldigt god respons, säger Walle Rahman entusiastiskt.

Renovera lokalerna

Och nu har den driftige företagaren fått mersmak för en fortsatt satsning i ”Vänerns Pärla”. Denna gång i Mummas gamla lokaler på Österlånggatan. Mumma försattes i konkurs för en dryg månad och sedan dess har maskiner och inventarier auktionerats ut. En del prylar har Walle Rahman lagt bud på för att säkerställa att de finns kvar i lokalerna.

– Hyreskontraktet med fastighetsägaren Bengt-Olof Olsson är inte påskrivet, men vi är muntligt överens, förklarar Walle som gör ett rejält omtag i den aktuella fastigheten.

– Vi kommer att blåsa ut hela lokalen och börja om på ny kula med Wästgårda-konceptet. Det blir en restaurang med inriktning på snabbmat i form av hamburgare, kebab från världens alla hörn, pizzor, sallader och milkshakes som tillagas från grunden. Så kallad ”urban fast-food” är en starkt växande trend i storstäderna, säger Walle Rahman.

– I Skövde öppnade Wästgårda i september förra året. Vi har provat oss fram och i dag rullar det på riktigt bra.

Premiär i höst

Walle Rahmans tanke är också att nyttja innergården för olika arrangemang under sommarmånaderna.

– Men innan vi kan gå vidare med de planerna ska jag prata med berörda myndigheter och närboende. Jag har förstått att det varit en del klagomål genom åren.

Renoveringen av lokalerna påbörjas i dagarna. Rahman siktar på att allt ska vara klart för premiäröppning under oktober.

Etableringen genererar givetvis nya arbetstillfällen. Walle Rahman räknar med sex tjänster i köket och serveringen samt extra personal sommartid.

Walle Rahman driver sedan tidigare tre restauranger – Sand, Wästgårda och Joe's Steakhouse – i hemstaden Skövde.

I mars i år etablerade han en fjärde restaurang då portarna slogs upp till Sand på Kungsgatan 5 i Mariestad.

– Vi är jättenöjda med utvecklingen i Mariestad. Det vi gjort med Sand har gett väldigt god respons, säger Walle Rahman entusiastiskt.

Renovera lokalerna

Och nu har den driftige företagaren fått mersmak för en fortsatt satsning i ”Vänerns Pärla”. Denna gång i Mummas gamla lokaler på Österlånggatan. Mumma försattes i konkurs för en dryg månad och sedan dess har maskiner och inventarier auktionerats ut. En del prylar har Walle Rahman lagt bud på för att säkerställa att de finns kvar i lokalerna.

– Hyreskontraktet med fastighetsägaren Bengt-Olof Olsson är inte påskrivet, men vi är muntligt överens, förklarar Walle som gör ett rejält omtag i den aktuella fastigheten.

– Vi kommer att blåsa ut hela lokalen och börja om på ny kula med Wästgårda-konceptet. Det blir en restaurang med inriktning på snabbmat i form av hamburgare, kebab från världens alla hörn, pizzor, sallader och milkshakes som tillagas från grunden. Så kallad ”urban fast-food” är en starkt växande trend i storstäderna, säger Walle Rahman.

– I Skövde öppnade Wästgårda i september förra året. Vi har provat oss fram och i dag rullar det på riktigt bra.

Premiär i höst

Walle Rahmans tanke är också att nyttja innergården för olika arrangemang under sommarmånaderna.

– Men innan vi kan gå vidare med de planerna ska jag prata med berörda myndigheter och närboende. Jag har förstått att det varit en del klagomål genom åren.

Renoveringen av lokalerna påbörjas i dagarna. Rahman siktar på att allt ska vara klart för premiäröppning under oktober.

Etableringen genererar givetvis nya arbetstillfällen. Walle Rahman räknar med sex tjänster i köket och serveringen samt extra personal sommartid.