12 jul 2015 15:24

13 jul 2015 07:40

Kvinnor rånade i bostaden

Åldringsbrott

Tre äldre kvinnor i Gullspång, Lyrestad respektive Tidan rånades i sina hem under lördagskvällen.

Det första personrådet inträffade på lördagseftermiddagen i Tidan där två män trängde sig in hos en äldre kvinna och stal halskedjan hon bar runt halsen.

Strax efter klockan 19 på kväll upprepade sig samma scenario. Två män tog sig in genom en olåst ytterdörr till en lägenhet på Myrgatan i Gullspång. Männen utgav sig för att sälja teckningar, men väl inne i bostaden angrep de kvinnan och slet av henne guldkedjan runt halsen. Männen försökte även att stjäla en handväska innan de försvann från bostaden.

En timma senare, vid 20.30-tiden på lördagskvällen, tog sig en man in hos en äldre kvinna på Sjötorpsvägen i Lyrestad. När mannen lämnat bostaden upptäcktes att ett armband saknades i ett smyckeskrin

Enligt uppgifter ska gärningsmännen i vid rånet i Gullspång ha varit två män i 25–30-årsåldern. Polisen i Västra Götaland har kontakt med kollegorna i Kristinehamn, som under lördagen hade liknande personrån mot äldre i sina trakter. Där ska två män ha trängt sig in hos en kvinna i 90-årsåldern, knuffat henne och stulit hennes handväska.

– Det finns ett visst signalement att gå på. De drabbade kvinnorna har inga fysiska skador, men är naturligtvis skärrade efter händelsen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland.

Polisens fortsatta utredning ska nu avgöra om det är samma gärningsmän som ligger bakom åldringsbrotten.

Det första personrådet inträffade på lördagseftermiddagen i Tidan där två män trängde sig in hos en äldre kvinna och stal halskedjan hon bar runt halsen.

Strax efter klockan 19 på kväll upprepade sig samma scenario. Två män tog sig in genom en olåst ytterdörr till en lägenhet på Myrgatan i Gullspång. Männen utgav sig för att sälja teckningar, men väl inne i bostaden angrep de kvinnan och slet av henne guldkedjan runt halsen. Männen försökte även att stjäla en handväska innan de försvann från bostaden.

En timma senare, vid 20.30-tiden på lördagskvällen, tog sig en man in hos en äldre kvinna på Sjötorpsvägen i Lyrestad. När mannen lämnat bostaden upptäcktes att ett armband saknades i ett smyckeskrin

Enligt uppgifter ska gärningsmännen i vid rånet i Gullspång ha varit två män i 25–30-årsåldern. Polisen i Västra Götaland har kontakt med kollegorna i Kristinehamn, som under lördagen hade liknande personrån mot äldre i sina trakter. Där ska två män ha trängt sig in hos en kvinna i 90-årsåldern, knuffat henne och stulit hennes handväska.

– Det finns ett visst signalement att gå på. De drabbade kvinnorna har inga fysiska skador, men är naturligtvis skärrade efter händelsen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland.

Polisens fortsatta utredning ska nu avgöra om det är samma gärningsmän som ligger bakom åldringsbrotten.