05 jul 2015 21:09

05 jul 2015 21:09

Spridningsrisk när rishög brann

HOVA

En hög med ris fattade av okänd anledning eld vid 21-tiden på lördagskvällen, vid Stenhagen norr om Hova. Räddningstjänstens Hovastyrka var snabbt på plats och släckte det brinnande materialet. Risken att elden skulle sprida sig var annars överhängande.

Just nu är det väldigt torrt ute i markerna, enligt Räddningstjänsten – grad fyra i brandriskprognos, vilket är den tredje högsta.

En hög med ris fattade av okänd anledning eld vid 21-tiden på lördagskvällen, vid Stenhagen norr om Hova. Räddningstjänstens Hovastyrka var snabbt på plats och släckte det brinnande materialet. Risken att elden skulle sprida sig var annars överhängande.

Just nu är det väldigt torrt ute i markerna, enligt Räddningstjänsten – grad fyra i brandriskprognos, vilket är den tredje högsta.