02 jul 2015 18:07

02 jul 2015 18:07

Stopp för rattfyllerist

LYRESTAD

En polispatrull, som var på väg mellan Lyrestad och Sjötorp på torsdagsförmiddagen, mötte en bil som det fanns anledning att få stopp på. De visste nämligen att föraren, en 35-årig man, fått sitt körkort indraget. När de stoppat fordonet märkte de dessutom att han var alkoholpåverkad. Det visade sig att han hade motsvarande 1,56 promille alkohol i blodet.

Föraren misstänks nu för såväl grov olovlig körning som för grovt rattfylleri.

Mannen förhördes och fick därefter ta bussen hem.

En polispatrull, som var på väg mellan Lyrestad och Sjötorp på torsdagsförmiddagen, mötte en bil som det fanns anledning att få stopp på. De visste nämligen att föraren, en 35-årig man, fått sitt körkort indraget. När de stoppat fordonet märkte de dessutom att han var alkoholpåverkad. Det visade sig att han hade motsvarande 1,56 promille alkohol i blodet.

Föraren misstänks nu för såväl grov olovlig körning som för grovt rattfylleri.

Mannen förhördes och fick därefter ta bussen hem.