23 jun 2015 19:57

23 jun 2015 19:58

Hur kändes det att gå på The Mall i London?

Birthe Wetter, sommarvikarie på Mariestads-Tidningen, deltog för några dagar sedan i ett jubileum i London till minne av slaget vid Waterloo som ägde rum den 18 juni 1815. Birthe spelar klarinett, med vit sjömansuniform, i The Royal Swedish Navy Cadet Band som är Marinens Ungdomsmusikkår.

- Det var den häftigaste parad jag varit med om. Det var bra väder och på sidorna hängde stora fladdrande engelska flaggor.

Hur gick ni?

- Vi startade vid Horse Guards Parade med en figurativ uppvisning där vi, under spelningen, formade olika figurer och bland annat symboliserade ett ankare. Sedan marscherade vi på The Mall mot Buckingham Palace. Vid Buckingham Palace svängde vi av mot höger där bussarna till Malmö väntade.

- Vi kom till London på torsdagen då vi repeterade. Dagen därpå hade vi konsert på Tower of London med en publik på flera tusen människor. Sedan hade vi ytterligare en konsert i Jubilee Garden på Themsens södra strand. Vi spelade bland annat musik av ABBA, marschen Fladdrande Fanor som är Flottans defileringsmarsch, Reginas Marsch och Måns Zelmerlövs Heroes.

Vilka är musikkårens närmaste planer?

- Vi ska spela på Jordgubbens dag i Vara lördagen den 27 juni. I augusti reser vi till ett tattoo i Ystad och under hösten har vi konserter både i Frankrike och i Belgien.

Hur fick du intresset att spela klarinett?

- Som tioåring började jag spela saxofon i Tyskland och tre år senare började jag med klarinett. Nu spelar jag båda instrumenten.

Har du någon favoritmusik?

- Mendelssohns dubbelkonsert för två klarinetter, nr 2, opus 19.

- Det var den häftigaste parad jag varit med om. Det var bra väder och på sidorna hängde stora fladdrande engelska flaggor.

Hur gick ni?

- Vi startade vid Horse Guards Parade med en figurativ uppvisning där vi, under spelningen, formade olika figurer och bland annat symboliserade ett ankare. Sedan marscherade vi på The Mall mot Buckingham Palace. Vid Buckingham Palace svängde vi av mot höger där bussarna till Malmö väntade.

- Vi kom till London på torsdagen då vi repeterade. Dagen därpå hade vi konsert på Tower of London med en publik på flera tusen människor. Sedan hade vi ytterligare en konsert i Jubilee Garden på Themsens södra strand. Vi spelade bland annat musik av ABBA, marschen Fladdrande Fanor som är Flottans defileringsmarsch, Reginas Marsch och Måns Zelmerlövs Heroes.

Vilka är musikkårens närmaste planer?

- Vi ska spela på Jordgubbens dag i Vara lördagen den 27 juni. I augusti reser vi till ett tattoo i Ystad och under hösten har vi konserter både i Frankrike och i Belgien.

Hur fick du intresset att spela klarinett?

- Som tioåring började jag spela saxofon i Tyskland och tre år senare började jag med klarinett. Nu spelar jag båda instrumenten.

Har du någon favoritmusik?

- Mendelssohns dubbelkonsert för två klarinetter, nr 2, opus 19.