22 jun 2015 19:34

23 jun 2015 07:22

Maggans garnaffär flyttar

1967 började Margaretha Fogelström sin affärsrörelse med garn och sybehör på Hertig Karls torg i Mariestad. Nu flyttar hon från Mariestads-Tidningens hus till en butikslokal bakom Stadshotellet.

Maggans Garn och Sybehör, garnaffären, finns nu på Stockholmsvägen 2 bakom stadshotellet.

Ursprungligen hade Margareta sin affär hemma i bostaden i Leksberg. Butiken på Hertig Karls torg var senare både garnaffär och tobaksaffär. 2003 öppnade hon Margarethas Garn o Sybehör på Stockholmsvägen 17 och den nuvarande butiken ligger i närheten.

– Det var min mormor som fick mig intresserad av att sticka, sy och brodera. Hon stickade islandströjor och sockor till mina släktingar som fiskade sill kring Island. Jag var bara sex- sju år närjag började med sybehör. Som vuxen har jag jobbat på heltid med handarbete.

Vid sidan om sina hemstickade och broderade produkter håller hon kurser i Hardangersöm och levererar broderade dukar till skolor och kommunens servicehem.

Maggans Garn och Sybehör, garnaffären, finns nu på Stockholmsvägen 2 bakom stadshotellet.

Ursprungligen hade Margareta sin affär hemma i bostaden i Leksberg. Butiken på Hertig Karls torg var senare både garnaffär och tobaksaffär. 2003 öppnade hon Margarethas Garn o Sybehör på Stockholmsvägen 17 och den nuvarande butiken ligger i närheten.

– Det var min mormor som fick mig intresserad av att sticka, sy och brodera. Hon stickade islandströjor och sockor till mina släktingar som fiskade sill kring Island. Jag var bara sex- sju år närjag började med sybehör. Som vuxen har jag jobbat på heltid med handarbete.

Vid sidan om sina hemstickade och broderade produkter håller hon kurser i Hardangersöm och levererar broderade dukar till skolor och kommunens servicehem.

  • Anders Christiansson