22 jun 2015 16:27

22 jun 2015 16:27

Fängelse för penningtvättare

TING

När polisen kontrollerade en personbil på 26:an i höjd med Karleby den 13 maj, fann de bland annat en plastpåse med 142 352 norska kronor.

De tre männen i bilen åtalades för penningtvätt och alla tre förnekade brott vid tingsrättsförhandlingarna den 5 juni. De hävdade att pengarna var deras, och att kontanterna inte härrörde från någon brottslig verksamhet.

Föraren av bilen, en 66-åring, var då polisen dök upp dessutom påverkad av alkohol, motsvarande 0,36 promille, vilket gjorde att han också stod åtalad för rattfylleri. Att mannen hävdade att han ätit godis med alkohol i trodde inte tingsrätten på.

På måndagen fick de tre männen sina domar. Den 66-årige föraren dömdes till fyra månaders fängelse och han sitter kvar i häktet i väntan på att han kan börja avtjäna sitt straff. De övriga två, en 28- och en 22-åring, släpptes fria direkt efter huvudförhandlingen och fick nu villkorliga domar för penningtvättsbrott.

De tre männen i bilen åtalades för penningtvätt och alla tre förnekade brott vid tingsrättsförhandlingarna den 5 juni. De hävdade att pengarna var deras, och att kontanterna inte härrörde från någon brottslig verksamhet.

Föraren av bilen, en 66-åring, var då polisen dök upp dessutom påverkad av alkohol, motsvarande 0,36 promille, vilket gjorde att han också stod åtalad för rattfylleri. Att mannen hävdade att han ätit godis med alkohol i trodde inte tingsrätten på.

På måndagen fick de tre männen sina domar. Den 66-årige föraren dömdes till fyra månaders fängelse och han sitter kvar i häktet i väntan på att han kan börja avtjäna sitt straff. De övriga två, en 28- och en 22-åring, släpptes fria direkt efter huvudförhandlingen och fick nu villkorliga domar för penningtvättsbrott.