22 jun 2015 15:44

22 jun 2015 15:44

Fängelse för dieseltjuv

För en månad sedan drabbades ett åkeri i Hova av bränslestöld.

Tre män sågs springa med dunkar mellan en lastbil och en minibuss och när de senare greps fanns såväl dunkar som slangningsutrustning i deras bil.

En av dessa män, en 30-åring, dömdes på måndagen till två månaders fängelse av Skaraborgs tingsrätt. Dessutom undanröjs en tidigare villkorlig dom. Mannen var, förutom för dieselstölden, även åtalad för häleri sedan han köpt en stulen dator utanför Coop i Töreboda tidigare i vår. Dessutom har han gjort sig skyldig till rattfylleri och olovlig körning i april.

De övriga två männen som stod åtalade för bränslestölden fick villkorlig dom.

Tre män sågs springa med dunkar mellan en lastbil och en minibuss och när de senare greps fanns såväl dunkar som slangningsutrustning i deras bil.

En av dessa män, en 30-åring, dömdes på måndagen till två månaders fängelse av Skaraborgs tingsrätt. Dessutom undanröjs en tidigare villkorlig dom. Mannen var, förutom för dieselstölden, även åtalad för häleri sedan han köpt en stulen dator utanför Coop i Töreboda tidigare i vår. Dessutom har han gjort sig skyldig till rattfylleri och olovlig körning i april.

De övriga två männen som stod åtalade för bränslestölden fick villkorlig dom.