20 jun 2015 15:38

20 jun 2015 16:39

Två hästtjejer med hjärtat på rätt ställe

Erica och Sofia från Örebro rider 30-mil på tio dagar för att samla in pengar för hjärtsjuka barn.

Dagen före midsommarafton startade två ryttarinnor en tiodagaritt på 30 mil för att samla in pengar för hjärtsjuka barn, till Hjärtebarnsfonden. Båda två kommer från Örebro och red från Hidingsta, utanför Örebro, vidare över Hallsberg och Östansjö. Vid  17-tiden den 18 juni nåddes första dagens etappmål i Vretstorp. Efter en övernattning på Vretstorps ridskola fortsatte ritten genom Sydnärke och Västergötland med Ljung utanför Herrljunga som slutmål.

Idag, lördag, kommer de till CM Ranch, Uggletorp i Tiveden utanför Karlsborg och övernattar. Sedan fortsätter ritten söderut genom vårt län.

Tjejerna som ligger bakom Hjärtebarnsritten är ryttarinnorna Erica Svensson, 25 år, och Sofia Larsson, 24 år, som båda är vana ryttare även om de inte har ridit så här långt förut. Idén till den långa ridturen kom de på en dag i april när de pratade om att det vore roligt att göra en långritt. Erica har en syster som har två hjärtsjuka barn och de tyckte därför att en insamling till Hjärtebarnsfonden var bra. Fonden stödjer både forskning och olika insatser för att hjälpa barnen och deras familjer att ha ett bra liv med sitt hjärtfel.

Målet var att projektet skulle samla in 3 000 kr. Den summan nådde de redan innan de ens hade ridit iväg. Mycket tack vare det stora intresset för ritten från media.

Om du vill följa deras äventyr kan du göra det att ta del av de tappra ryttarnas vidare öden på Facebook-gruppen "Hjärtebarnsritten till förmån för Hjärtebarnsfonden".

Dagen före midsommarafton startade två ryttarinnor en tiodagaritt på 30 mil för att samla in pengar för hjärtsjuka barn, till Hjärtebarnsfonden. Båda två kommer från Örebro och red från Hidingsta, utanför Örebro, vidare över Hallsberg och Östansjö. Vid  17-tiden den 18 juni nåddes första dagens etappmål i Vretstorp. Efter en övernattning på Vretstorps ridskola fortsatte ritten genom Sydnärke och Västergötland med Ljung utanför Herrljunga som slutmål.

Idag, lördag, kommer de till CM Ranch, Uggletorp i Tiveden utanför Karlsborg och övernattar. Sedan fortsätter ritten söderut genom vårt län.

Tjejerna som ligger bakom Hjärtebarnsritten är ryttarinnorna Erica Svensson, 25 år, och Sofia Larsson, 24 år, som båda är vana ryttare även om de inte har ridit så här långt förut. Idén till den långa ridturen kom de på en dag i april när de pratade om att det vore roligt att göra en långritt. Erica har en syster som har två hjärtsjuka barn och de tyckte därför att en insamling till Hjärtebarnsfonden var bra. Fonden stödjer både forskning och olika insatser för att hjälpa barnen och deras familjer att ha ett bra liv med sitt hjärtfel.

Målet var att projektet skulle samla in 3 000 kr. Den summan nådde de redan innan de ens hade ridit iväg. Mycket tack vare det stora intresset för ritten från media.

Om du vill följa deras äventyr kan du göra det att ta del av de tappra ryttarnas vidare öden på Facebook-gruppen "Hjärtebarnsritten till förmån för Hjärtebarnsfonden".

  • nwt.se webbredaktion
    054-19 96 74