20 jun 2015 12:28

20 jun 2015 12:32

Bostadshus evakuerades efter brand i pizzeria

Ett bostadshus i Skene i Marks kommun evakuerades i natt efter en brand i en intilliggande pizzeria.

Totalt utrymde räddningstjänsten 29 lägenheter i tre trapphus. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd och en förundersökning om mordbrand har inletts. – En ruta var krossad när vi kom fram och vi hittade någon typ av flaska där inne, säger Per-Anders Näsström, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund. Ett femtontal brandmän arbetade med att släcka branden. Lokalen var kraftigt rökfylld och det var inredning av plast som låg bakom den kraftiga rökutvecklingen. De boende i två av trapphusen kunde återvända efter att branden släckts, men åtta lägenheter var fortfarande evakuerade vid fyratiden på morgonen.

  • nwt.se webbredaktion
    054-19 96 74