16 jun 2015 16:19

16 jun 2015 16:19

"Daniel" infann sig aldrig i rätten

TINGET

I februari fick Mariestadsbon ”Daniel”, som MT uppmärksammat i flera artiklar, fyra månaders fängelse.

Skaraborgs tingsrätt dömde 28-åringen för misshandel, vållande till kroppsskada, grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman. Samtliga händelser utspelade sig den 7 september i fjol.

Domen överklagades till Göta hovrätt och på tisdagen var det tänkt att huvudförhandlingar skulle hållas i Jönköping. ”Daniel” dök dock aldrig upp och därmed har överklagandet förfallit. Domen på fyra månader står alltså fast.

Förutom fängelsestraffet skulle mannen betala ett skadestånd på 5 150 kronor för att ha misshandlat en kvinna.

Skaraborgs tingsrätt dömde 28-åringen för misshandel, vållande till kroppsskada, grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman. Samtliga händelser utspelade sig den 7 september i fjol.

Domen överklagades till Göta hovrätt och på tisdagen var det tänkt att huvudförhandlingar skulle hållas i Jönköping. ”Daniel” dök dock aldrig upp och därmed har överklagandet förfallit. Domen på fyra månader står alltså fast.

Förutom fängelsestraffet skulle mannen betala ett skadestånd på 5 150 kronor för att ha misshandlat en kvinna.