05 jun 2015 10:48

05 jun 2015 10:49

22-åring häktad i sin frånvaro

TING

I torsdags beslutade Skaraborgs tingsrätt att häkta en 22-årig kvinna i sin frånvaro. Kvinnan har turnerat runt i landet och misstänks för en serie grova stölder och bedrägerier med hjälp av stulna kontokort som inträffade 2011.

Brotten ska ha utförts på en rad orter: Borås, Västerås, Linköping, Norrköping, Trollhättan, Köping, Kristinehamn, Lidköping, Mariestad, Skara och Skövde.

Förseelserna i Mariestad handlade om kvinna – som agerade tillsammans med en kvinnlig kumpan – i oktober 2011 stal en plånbok vid Nya torget. Plånboken, som tillhörde en Mariestadsbo, innehöll 560 kronor i kontanter.

Kvinnorna försökte sedan ta ut pengar från mannens konto med hjälp av kontokortet. Detta skedde vid två tillfällen från en bankomat på Österlånggatan i Mariestad.

Vid ett annat tillfälle kom de över en plånbok som innehöll 2 980 kronor i kontanter och ett kontokort. Efter detta användes kontokortet vid tre tillfällen vid en uttagsautomat och det togs ut sammanlagt 8 000 kronor från kontot.

De handlade också bensin i Mariestad för sammanlagt 480 kronor.

I torsdags beslutade Skaraborgs tingsrätt att häkta en 22-årig kvinna i sin frånvaro. Kvinnan har turnerat runt i landet och misstänks för en serie grova stölder och bedrägerier med hjälp av stulna kontokort som inträffade 2011.

Brotten ska ha utförts på en rad orter: Borås, Västerås, Linköping, Norrköping, Trollhättan, Köping, Kristinehamn, Lidköping, Mariestad, Skara och Skövde.

Förseelserna i Mariestad handlade om kvinna – som agerade tillsammans med en kvinnlig kumpan – i oktober 2011 stal en plånbok vid Nya torget. Plånboken, som tillhörde en Mariestadsbo, innehöll 560 kronor i kontanter.

Kvinnorna försökte sedan ta ut pengar från mannens konto med hjälp av kontokortet. Detta skedde vid två tillfällen från en bankomat på Österlånggatan i Mariestad.

Vid ett annat tillfälle kom de över en plånbok som innehöll 2 980 kronor i kontanter och ett kontokort. Efter detta användes kontokortet vid tre tillfällen vid en uttagsautomat och det togs ut sammanlagt 8 000 kronor från kontot.

De handlade också bensin i Mariestad för sammanlagt 480 kronor.