23 maj 2015 15:26

24 maj 2015 16:38

Foto: Charlotte Ferneman

Klassfest hela helgen lång på Lekevi

FOTBOLL: 385 matcher har spelats i årets Klassfotboll

UPPDATERAD: Fotboll i fokus, men det viktigaste är att ha roligt.

Hela helgen har kommunens skolor samlats för den årliga Klassfotbollen.

– Att göra mål är roligt, men det bästa är att vi har skoj tillsammans, säger Jula Andersson som spelade med sin klass från Kvarnstensskolan i lördags.

Förstaklassarna från Kvarnstensskolan i Lugnås gjorde debut under Klassfotbollens första dag. Det började bra med vinst i första matchen. Fast med hur mycket ”Ängen” från Kvarnsten egentligen vann med, i mötet mot Eldbollen från Flitiga Lisan, var det ingen i laget som riktigt visste.

– Vi vann och det var roligt, det är kul att göra mål, men det bästa är att allt är roligt och att vi umgås, resonerar Annie Johansson.

Liksom under de senaste åren har varken tabeller eller resultat räknats i någon av åldersklasserna, fokus ska ligga på att spela fotboll och ha en bra dag med sin klass. När det kommer till gänget från årskurs ett i Lugnås verkar den tanken fallit väl in.

– Vi spelade inte förra året när vi gick i förskolan, så det är kul att vi är med nu, säger Karl-Magnus Albansson, som liksom flera av sina klasskompisar spelar fotboll i Björsäter när han inte går i skolan.

385 matcher

Under lördagen spelade barn i förskoleklasser, årskurs ett och två och under söndagen var det kommunens treor, fyror, femmor och sexor som tillbringade större delen av dagen på Lekevi. Totalt var 850 barn fördelat på 77 lag anmälda till 2015 års upplaga.

Årets Klassfotboll, den åttonde i ordningen, arrangeras gemensamt av Mariestads Bois, IFK Mariestad och Mariestads BK. Totalt spelades 385 antal matcher och för att kunna genomföra hela matchprogrammet har 78 domare och 150 funktionärer varit aktiva under helgen.

– Det är en stor apparat med många människor som jobbar de här dagarna för att få till det hela. Det kostar lite för varje deltagande barn och den vinst som blir över går direkt tillbaka till de arrangerande klubbarnas ungdomsverksamhet, säger Ann-Brith ”Bam” Johansson från arrangörsstaben.

Förstaklassarna från Kvarnstensskolan i Lugnås gjorde debut under Klassfotbollens första dag. Det började bra med vinst i första matchen. Fast med hur mycket ”Ängen” från Kvarnsten egentligen vann med, i mötet mot Eldbollen från Flitiga Lisan, var det ingen i laget som riktigt visste.

– Vi vann och det var roligt, det är kul att göra mål, men det bästa är att allt är roligt och att vi umgås, resonerar Annie Johansson.

Liksom under de senaste åren har varken tabeller eller resultat räknats i någon av åldersklasserna, fokus ska ligga på att spela fotboll och ha en bra dag med sin klass. När det kommer till gänget från årskurs ett i Lugnås verkar den tanken fallit väl in.

– Vi spelade inte förra året när vi gick i förskolan, så det är kul att vi är med nu, säger Karl-Magnus Albansson, som liksom flera av sina klasskompisar spelar fotboll i Björsäter när han inte går i skolan.

385 matcher

Under lördagen spelade barn i förskoleklasser, årskurs ett och två och under söndagen var det kommunens treor, fyror, femmor och sexor som tillbringade större delen av dagen på Lekevi. Totalt var 850 barn fördelat på 77 lag anmälda till 2015 års upplaga.

Årets Klassfotboll, den åttonde i ordningen, arrangeras gemensamt av Mariestads Bois, IFK Mariestad och Mariestads BK. Totalt spelades 385 antal matcher och för att kunna genomföra hela matchprogrammet har 78 domare och 150 funktionärer varit aktiva under helgen.

– Det är en stor apparat med många människor som jobbar de här dagarna för att få till det hela. Det kostar lite för varje deltagande barn och den vinst som blir över går direkt tillbaka till de arrangerande klubbarnas ungdomsverksamhet, säger Ann-Brith ”Bam” Johansson från arrangörsstaben.