17 maj 2015 21:35

18 maj 2015 14:35

Stjärnmöte på scenen

MARIESTAD: Konsert på Jubileumsteatern

”Vår kväll” blev allas kväll i Jubileumsteatern.
Trots att John Lundgren, Elisa Lindström och Stefan Jonsson klev ut ur bekvämlighetszonen – och spelade låtar utanför sin repertoar – blev det en konsert att minnas.

Kväll efter kväll spelar Mariestadssonen John Lundgren inför fullsatta läktare på världens operascener.

Nu hade 46-åringen fått en lucka i sitt annars späckade schema. I stället för en lugn vecka i Bunkeflostrand, där han numera bor, åkte han till Mariestad och ställde sig på samma scen som dansbandsdrottningen Elisa Lindström och gitarrgurun Stefan Jonsson.

– Jag har alltid en vilja att musicera och när vänliga människor från Mariestad hör av sig är det svårt att tacka nej. En förutsättning för att det ska verklighet är att det är fritt i kalendern, vilket det var den här gången, säger John Lundgren.

Senast han spelade i hemstaden var i september 2012. Då var det klassisk musik i domkyrkan för hela slanten.

När ”Vår kväll” arrangerades under söndagskvällen släpptes det på tyglarna och aktörerna fick själva välja vilka låtar som skulle framföras. För John Lundgrens del var det givet att riva av några favoriter av Frank Sinatra.

– Det är sådan musik man går hemma och nynnar på. Under de senaste 20 åren har jag velat sjunga något annat än opera, och nu fick jag chansen. Jag trodde att startsträckan skulle vara längre, men det var inga problem.

Med sin hesa och mörka röst lyckades Lundgren troligen få merparten av kvinnorna i publiken knäsvaga. Under de två timmarna konserten pågick hördes visor, svensk gitarrmusik, rock'n'roll, pop, duetter och mycket mer.

Systern hjälpte till

Elisa Lindström inledde med tre raka Dolly Parton-låtar innan hon satsade på eget material i form av ”Leva” och ”Casanova”. Den sistnämnda låten framförde hon i Melodifestivalen förra året. Emellanåt fick Elisa dessutom fin backning av systern Alma.

Stefan Jonsson briljerade som vanligt med sin elgitarr och bjöd på flera solonummer. De 550 personerna i Jubileumsteatern fick dessutom höra Jonsson spela ”Fairy”, en låt som kommer att släppas offentligt inom kort.

Även Totte Rajamäki och Jan Stål äntrade scenen och sjöng Frank Sinatras ”New York, New York”.

Kväll efter kväll spelar Mariestadssonen John Lundgren inför fullsatta läktare på världens operascener.

Nu hade 46-åringen fått en lucka i sitt annars späckade schema. I stället för en lugn vecka i Bunkeflostrand, där han numera bor, åkte han till Mariestad och ställde sig på samma scen som dansbandsdrottningen Elisa Lindström och gitarrgurun Stefan Jonsson.

– Jag har alltid en vilja att musicera och när vänliga människor från Mariestad hör av sig är det svårt att tacka nej. En förutsättning för att det ska verklighet är att det är fritt i kalendern, vilket det var den här gången, säger John Lundgren.

Senast han spelade i hemstaden var i september 2012. Då var det klassisk musik i domkyrkan för hela slanten.

När ”Vår kväll” arrangerades under söndagskvällen släpptes det på tyglarna och aktörerna fick själva välja vilka låtar som skulle framföras. För John Lundgrens del var det givet att riva av några favoriter av Frank Sinatra.

– Det är sådan musik man går hemma och nynnar på. Under de senaste 20 åren har jag velat sjunga något annat än opera, och nu fick jag chansen. Jag trodde att startsträckan skulle vara längre, men det var inga problem.

Med sin hesa och mörka röst lyckades Lundgren troligen få merparten av kvinnorna i publiken knäsvaga. Under de två timmarna konserten pågick hördes visor, svensk gitarrmusik, rock'n'roll, pop, duetter och mycket mer.

Systern hjälpte till

Elisa Lindström inledde med tre raka Dolly Parton-låtar innan hon satsade på eget material i form av ”Leva” och ”Casanova”. Den sistnämnda låten framförde hon i Melodifestivalen förra året. Emellanåt fick Elisa dessutom fin backning av systern Alma.

Stefan Jonsson briljerade som vanligt med sin elgitarr och bjöd på flera solonummer. De 550 personerna i Jubileumsteatern fick dessutom höra Jonsson spela ”Fairy”, en låt som kommer att släppas offentligt inom kort.

Även Totte Rajamäki och Jan Stål äntrade scenen och sjöng Frank Sinatras ”New York, New York”.