13 maj 2015 19:01

13 maj 2015 21:40

Brottsmisstankar mot skadade mc-föraren

MARIESTAD

UPPDATERAD. En mc-förare fördes till sjukhus efter en trafikolycka på John Hedins väg i Mariestad.

Olyckan inträffade vid 18.15-tiden på onsdagskvällen. En framförvarande bil svängde höger in på en uppfart och mc-föraren, som med full kraft körde in i sidan på bilen, hann inte undvika en kollision.

På platsen fanns ett litet bromsspår som ändå vittnar om att mc-föraren försökt att förhindra olyckan.

Den manlige mc-föraren, som är född 1975, var vid medvetande när räddningstjänsten och ambulans anlände. Enligt de första rapporterna befaras mannen ha brutit nyckelbenet och han klagade på smärtor i ena armen. Ambulans förde honom till akutmottagningen på Skaraborgs sjukhus i Skövde.

– Mc-föraren säger att han har hållit 50 kilometer i timmen, men det är en sak för polisen att utreda, säger Ola Larsson, styrkeledare på räddningstjänsten.

Mariestadspolisen har lämnat över ärendet till trafikpolisens utredare i Skara. Polisen hoppas kunna tala med mc-föraren under torsdagen.

– I nuläget utesluter vi varken det ena eller andra. Det finns dock misstankar om att han inte har hållit avståndet till bilen och det är i så fall ett brott mot trafikförordningen, säger polisbefäl Lennart Almqvist.

Olyckan inträffade vid 18.15-tiden på onsdagskvällen. En framförvarande bil svängde höger in på en uppfart och mc-föraren, som med full kraft körde in i sidan på bilen, hann inte undvika en kollision.

På platsen fanns ett litet bromsspår som ändå vittnar om att mc-föraren försökt att förhindra olyckan.

Den manlige mc-föraren, som är född 1975, var vid medvetande när räddningstjänsten och ambulans anlände. Enligt de första rapporterna befaras mannen ha brutit nyckelbenet och han klagade på smärtor i ena armen. Ambulans förde honom till akutmottagningen på Skaraborgs sjukhus i Skövde.

– Mc-föraren säger att han har hållit 50 kilometer i timmen, men det är en sak för polisen att utreda, säger Ola Larsson, styrkeledare på räddningstjänsten.

Mariestadspolisen har lämnat över ärendet till trafikpolisens utredare i Skara. Polisen hoppas kunna tala med mc-föraren under torsdagen.

– I nuläget utesluter vi varken det ena eller andra. Det finns dock misstankar om att han inte har hållit avståndet till bilen och det är i så fall ett brott mot trafikförordningen, säger polisbefäl Lennart Almqvist.