11 maj 2015 16:27

11 maj 2015 16:27

Samhällsklass missar Bryssel

MARIESTAD

Vadsbogymnasiet kunde inte följa upp segrarna från 2014 och 2012 i tävlingen ”Uppdrag: Ungdomarnas Europa”.

När årets final avgjordes på Göteborgs universitet i fredags blev det en tredjeplats för det samhällsvetenskapliga programmet 1a.

– Eleverna var besvikna till en början, men ändå nöjda med sin prestation. Det blir ingen resa till EU-parlamentet i Bryssel den här gången, men skolan tar nya tag nästa år, säger läraren Johan Andersson.

Deltagarna hade tagit fram fem förslag om hur EU ska hjälpa till i det globala utvecklingsarbetet. Inför en jury presenterades förslagen samtidigt som eleverna bildsatte sina budskap. Åtta klasser från fyra skolor deltog och vinnare blev en klass från Västerhöjdsgymnasiet i Skövde.

När årets final avgjordes på Göteborgs universitet i fredags blev det en tredjeplats för det samhällsvetenskapliga programmet 1a.

– Eleverna var besvikna till en början, men ändå nöjda med sin prestation. Det blir ingen resa till EU-parlamentet i Bryssel den här gången, men skolan tar nya tag nästa år, säger läraren Johan Andersson.

Deltagarna hade tagit fram fem förslag om hur EU ska hjälpa till i det globala utvecklingsarbetet. Inför en jury presenterades förslagen samtidigt som eleverna bildsatte sina budskap. Åtta klasser från fyra skolor deltog och vinnare blev en klass från Västerhöjdsgymnasiet i Skövde.