11 maj 2015 19:56

11 maj 2015 19:56

Brand på Metsä Tissue

MARIESTAD

Strax efter klockan 17 på måndagseftermiddagen fick räddningstjänsten larm om en brand på Metsä Tissue.

Det hade tagit eld i en pappersmaskin, men personal på plats släckte lågorna själva och såg till att den inte spred sig. Det blev rökigt i lokalen, men ingen person kom till skada.

– När vi kom till platsen kontrollerade vi maskinen med värmekamera för att se om det spridit sig till mellantaket, vilket det inte hade. Det händer emellanåt att det tar eld i de här maskinerna och personalen är duktiga på att släcka dem, säger Peter Brandels, inre befäl på räddningstjänsten.

 

 

Det hade tagit eld i en pappersmaskin, men personal på plats släckte lågorna själva och såg till att den inte spred sig. Det blev rökigt i lokalen, men ingen person kom till skada.

– När vi kom till platsen kontrollerade vi maskinen med värmekamera för att se om det spridit sig till mellantaket, vilket det inte hade. Det händer emellanåt att det tar eld i de här maskinerna och personalen är duktiga på att släcka dem, säger Peter Brandels, inre befäl på räddningstjänsten.