08 maj 2015 15:06

08 maj 2015 15:07

Foto:

Äntligen kom den lilla katten ner

Många har följt den lilla kattens öde där den suttit högt uppflugen i ett träd vid infarten till Ekudden.

Tre dagar utan mat och vatten i både regn och blåst, men nu kan alla bekymrade djurvänner andas ut. Katten har kommit ner tack vare Mariestadsbon Dan Carlsson.

- Jag och en kompis åkte dit med en skylift men det fungerade inte och räddningstjänsten hade redan varit där utan resultat. Men då kom jag på att man kunde ringa en arborist och nu är katten nere.

Bekymrade läsare har hört av sig till MT om den svart-gråa katten. Den har suttit högt upp i ett träd och jamat ynkligt i flera dagar. Räddningstjänsten tillkallades men lyckades inte ens med stegbil att få ner den.

På fredagsmorgonen räddades så äntligen den lilla kattdamen. Mariestads-Tidningen fick hela räddningsaktionen på bild tack vare fotograf Bo Heijl.

-Jag tyckte så synd om katten och när vi misslyckats första gången så betalade jag helt enkelt en arborist för att ta sig upp, berättar Dan Carlsson

Räddaren i nöden heter Peter Eklund från Töreboda och han är van vid både träd och höga höjder. Han lyckades ta sig ändå upp till den nödställda katten och såg till att hon fick fast mark under tassarna igen.

Peter Eklund brukar hjälpa några katter varje år och i det här fallet var det viktigt att få ner katten på grund av närheten till vägen. Många nyfikna hade samlats runtomkring och det blev svårt för katten att få ro att söka sig ner själv.

När den lilla kissen väl landat på marken sprang den iväg med full fart. Vi har inte fått någon uppgift om vem som äger katten, men Dan Carlsson kunde i alla fall konstatera att den verkade pigg och oskadad.

- Så nu får vi hoppas att någon lycklig ägare får tillbaka sin katt, avslutar han.

Bekymrade läsare har hört av sig till MT om den svart-gråa katten. Den har suttit högt upp i ett träd och jamat ynkligt i flera dagar. Räddningstjänsten tillkallades men lyckades inte ens med stegbil att få ner den.

På fredagsmorgonen räddades så äntligen den lilla kattdamen. Mariestads-Tidningen fick hela räddningsaktionen på bild tack vare fotograf Bo Heijl.

-Jag tyckte så synd om katten och när vi misslyckats första gången så betalade jag helt enkelt en arborist för att ta sig upp, berättar Dan Carlsson

Räddaren i nöden heter Peter Eklund från Töreboda och han är van vid både träd och höga höjder. Han lyckades ta sig ändå upp till den nödställda katten och såg till att hon fick fast mark under tassarna igen.

Peter Eklund brukar hjälpa några katter varje år och i det här fallet var det viktigt att få ner katten på grund av närheten till vägen. Många nyfikna hade samlats runtomkring och det blev svårt för katten att få ro att söka sig ner själv.

När den lilla kissen väl landat på marken sprang den iväg med full fart. Vi har inte fått någon uppgift om vem som äger katten, men Dan Carlsson kunde i alla fall konstatera att den verkade pigg och oskadad.

- Så nu får vi hoppas att någon lycklig ägare får tillbaka sin katt, avslutar han.