05 maj 2015 18:59

06 maj 2015 06:32

Vad gör du i sommar ...?

... Stig Dahlin som i måndags fick ta emot en utmärkelse av Rotary i Mariestad för de insatser du gjort för att marknadsföra stan och försköna centrum.

– Då ska jag försöka ägna mer tid åt det 1700-talstorp i Karleby som jag och min bror Bo införskaffade i höstas.

Vad var det du fick på Rotarymötet?

– En guldnål och ett diplom i Paul Harris namn, det var väl han som startade Rotary. Det är tydligen ganska ovanligt att icke-rotarianer får utmärkelsen. Jag tror att det bara är jag och Lars Nolberger som fått nålen här i stan.

När ska nålen premiärpryda kavajslaget då?

– Redan på torsdag faktiskt, då det är vernissage här på Sofiero där jag i denna stund befinner mig. Jag och Bo har gjort en sommarutställning för 150-årsfirandet. Vi har ställt i ordning fyra rum och lånat in föremål och oljemålningar med mera som handlar om drottning Sofia.

Vad är du själv mest nöjd med av det du hittills åstadkommit i din projektroll för kommunen?

– Det är väl Esplanaden... där det finns mer att göra.

Och nästa gång vill du sätta tänderna i vadå?

– Stadsparken. Våra gröna lungor i city är värdefulla på många sätt. Många invånare har sagt till mig att de är mer nöjda och stolta över sin stad nu.

– Då ska jag försöka ägna mer tid åt det 1700-talstorp i Karleby som jag och min bror Bo införskaffade i höstas.

Vad var det du fick på Rotarymötet?

– En guldnål och ett diplom i Paul Harris namn, det var väl han som startade Rotary. Det är tydligen ganska ovanligt att icke-rotarianer får utmärkelsen. Jag tror att det bara är jag och Lars Nolberger som fått nålen här i stan.

När ska nålen premiärpryda kavajslaget då?

– Redan på torsdag faktiskt, då det är vernissage här på Sofiero där jag i denna stund befinner mig. Jag och Bo har gjort en sommarutställning för 150-årsfirandet. Vi har ställt i ordning fyra rum och lånat in föremål och oljemålningar med mera som handlar om drottning Sofia.

Vad är du själv mest nöjd med av det du hittills åstadkommit i din projektroll för kommunen?

– Det är väl Esplanaden... där det finns mer att göra.

Och nästa gång vill du sätta tänderna i vadå?

– Stadsparken. Våra gröna lungor i city är värdefulla på många sätt. Många invånare har sagt till mig att de är mer nöjda och stolta över sin stad nu.

  • C. Lundh