05 maj 2015 11:02

05 maj 2015 13:06

20-åring sålde knark

MARIESTAD: Mariestadsbo dömd för narkotikabrott

Huvudmannen i knarkhärvan i Mariestad – en Mariestadsbo i 20-årsåldern – har blivit dömd i tingsrätten.
Han dömdes till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan efter att ha sålt narkotika för att finansiera sitt eget beroende.

Avslöjandet skedde sedan polisen fått in tips om att han sålt narkotika. Den 19 februari gjordes en husrannsakan i 20-åringens bostad efter att det känts stark cannabisdoft från lägenheten. I lägenheten fanns även hans flickvän.

Vid husrannsakan påträffades 60,78 gram kokain, 21,5 gram cannabis/cannabisharts och 263 ecstasytabletter (MDMA). Förutom narkotikan togs en våg, redlinepåsar, samt en magväska i beslag. Polisen hittade även 6 000 kronor i kontanter.

Vid genomgång av Mariestadsbons mobiltelefon framkom information som starkt talade för att han hade sålt narkotika. Genom informationen kunde polisen identifiera köparna.

20-åringen erkände i tingsrätten att han började sälja för att få in pengar till sitt eget missbruk. Den narkotika som polisen tog i beslag den 19 februari hade han omkring årsskiftet köpt vid olika tillfällen. 20-åringen hade köpt cannabisen och ecstasyn av olika personer.

Kokainet hade han köpt på internet. Cannabisen hade han köpt två-tre veckor innan polisen hittade den.

Han har mestadels rökt marijuana. Vad gäller kokainet beställde han 20 gram på internet runt nyår och betalade 10 000 kronor.

De flesta han sålt till har han känt till på något sätt. Totalt har det handlat om 112 tillfällen som han sålt minst 350,5 gram cannabisharts/cannabis vidare till ett flertal personer. Det har framkommit att försäljning även skett till personer under 18 år.

Övervakningen av Mariestadsbon ska pågå under 18 månader.

Avslöjandet skedde sedan polisen fått in tips om att han sålt narkotika. Den 19 februari gjordes en husrannsakan i 20-åringens bostad efter att det känts stark cannabisdoft från lägenheten. I lägenheten fanns även hans flickvän.

Vid husrannsakan påträffades 60,78 gram kokain, 21,5 gram cannabis/cannabisharts och 263 ecstasytabletter (MDMA). Förutom narkotikan togs en våg, redlinepåsar, samt en magväska i beslag. Polisen hittade även 6 000 kronor i kontanter.

Vid genomgång av Mariestadsbons mobiltelefon framkom information som starkt talade för att han hade sålt narkotika. Genom informationen kunde polisen identifiera köparna.

20-åringen erkände i tingsrätten att han började sälja för att få in pengar till sitt eget missbruk. Den narkotika som polisen tog i beslag den 19 februari hade han omkring årsskiftet köpt vid olika tillfällen. 20-åringen hade köpt cannabisen och ecstasyn av olika personer.

Kokainet hade han köpt på internet. Cannabisen hade han köpt två-tre veckor innan polisen hittade den.

Han har mestadels rökt marijuana. Vad gäller kokainet beställde han 20 gram på internet runt nyår och betalade 10 000 kronor.

De flesta han sålt till har han känt till på något sätt. Totalt har det handlat om 112 tillfällen som han sålt minst 350,5 gram cannabisharts/cannabis vidare till ett flertal personer. Det har framkommit att försäljning även skett till personer under 18 år.

Övervakningen av Mariestadsbon ska pågå under 18 månader.