03 maj 2015 19:44

03 maj 2015 19:59

Restaurangägare: "Jag känner mig kränkt"

Den firmabil som stals utanför X-baren har hittats, men maten saknas fortfarande.

Mångåriga ägaren av restaurangen, Maj Larsson, har tagit mycket illa vid sig av inbrottet.

Det var under valborgsmässoaftons natt som tjuvar bröt sig in på X-baren i centrala Mariestad och stal en stor mängd mat, kontanter samt en firmabil. Tjuvarna nöjde sig inte med att stjäla bland annat rostbiff, fläskfilé, kycklingfilé, varmrökt laxfilé och rabarberpaj utan de stökade också till rejält inne i restaurangen.

– Jag blir verkligen jätteledsen och kränkt. Jag har drivit restaurangen i 32 år, tänk om det är någon som vill mig illa? Vi jobbade jättehårt i fredags för att kunna ha öppet på lördagen, berättar Maj Larsson.

Upphittad

Efter tips kunde polisen hitta den stulna firmabilen på Bråtenområdet i Mariestad i lördags. Eventuella ledtrådar till mat, kontanter eller gärningsmän har än så länge inte gett något napp. Polisen har beslagtagit bilen för en teknisk undersökning.

– Polisen har varit väldigt hjälpsam och stöttande, det måste jag få säga.

Maj Larsson tycker det är obehagligt att bilen hittades i centrala Mariestad.

– Tänk om de som gjort inbrottet är gäster hos mig? Nä, här sliter man som ett djur för att få ihop allt och så finns det människor som gör så här, säger Maj Larsson.

Fotnot: MT har vid ett flertal tillfällen sökt polisen utan framgång

Det var under valborgsmässoaftons natt som tjuvar bröt sig in på X-baren i centrala Mariestad och stal en stor mängd mat, kontanter samt en firmabil. Tjuvarna nöjde sig inte med att stjäla bland annat rostbiff, fläskfilé, kycklingfilé, varmrökt laxfilé och rabarberpaj utan de stökade också till rejält inne i restaurangen.

– Jag blir verkligen jätteledsen och kränkt. Jag har drivit restaurangen i 32 år, tänk om det är någon som vill mig illa? Vi jobbade jättehårt i fredags för att kunna ha öppet på lördagen, berättar Maj Larsson.

Upphittad

Efter tips kunde polisen hitta den stulna firmabilen på Bråtenområdet i Mariestad i lördags. Eventuella ledtrådar till mat, kontanter eller gärningsmän har än så länge inte gett något napp. Polisen har beslagtagit bilen för en teknisk undersökning.

– Polisen har varit väldigt hjälpsam och stöttande, det måste jag få säga.

Maj Larsson tycker det är obehagligt att bilen hittades i centrala Mariestad.

– Tänk om de som gjort inbrottet är gäster hos mig? Nä, här sliter man som ett djur för att få ihop allt och så finns det människor som gör så här, säger Maj Larsson.

Fotnot: MT har vid ett flertal tillfällen sökt polisen utan framgång