02 maj 2015 13:32

02 maj 2015 17:23

Övervakningsfilm visar gärningsmännen

Två gärningsmän fastnade på en övervakningsfilm när de gjorde inbrott på Beijer Byggmaterial i Mariestad.

Tjuvarna stal klassiska inbrottsverktyg så som bräckjärn, slägga och kapsågar.

Strax efter klockan fem på lördagsmorgonen gick larmet på Beijer Byggmaterial ute vid Haggården. På övervakningsfilmer går att se hur en svart Audi av nyare modell med tonade rutor och borttagna nummerplåtar cirkulerar runt fastigheten innan två personer i silverfärgade jackor kliver ur bilen.

Efter att ha krossat två rutor i entrédörrarna går gärningsmännen till synes lugnt och sansat runt i butiken. Deras byte blir fem skruvdragare, tre kap/gersågar, fyra bräckjärn och en rejäl slägga. Saker som skulle kunna tänkas användas för framtida inbrott.

Rickard Gereonsson var först på plats ur personalen på lördagsmorgonen.

– Som jag förstod det på polisen kändes både kläder och bilen igen, så antagligen rör det sig om lokala förmågor.

Inte första gången

Väktare kom till området en relativt kort tid från det att larmet gått, tjuvarna hade då precis lämnat brottsplatsen.

Värdet på de stulna varorna uppskattas till cirka 15 000 kronor. Tjuvarna hade också öppnat kassalådorna som dock var tomma.

– Det är inte första gången vi drabbas av inbrott, det är svårt att skydda sig till 100 procent. Vi lär väl märka om sakerna som stals här används till nya brott i Mariestad, säger Rickard Gereonsson.

Strax efter klockan fem på lördagsmorgonen gick larmet på Beijer Byggmaterial ute vid Haggården. På övervakningsfilmer går att se hur en svart Audi av nyare modell med tonade rutor och borttagna nummerplåtar cirkulerar runt fastigheten innan två personer i silverfärgade jackor kliver ur bilen.

Efter att ha krossat två rutor i entrédörrarna går gärningsmännen till synes lugnt och sansat runt i butiken. Deras byte blir fem skruvdragare, tre kap/gersågar, fyra bräckjärn och en rejäl slägga. Saker som skulle kunna tänkas användas för framtida inbrott.

Rickard Gereonsson var först på plats ur personalen på lördagsmorgonen.

– Som jag förstod det på polisen kändes både kläder och bilen igen, så antagligen rör det sig om lokala förmågor.

Inte första gången

Väktare kom till området en relativt kort tid från det att larmet gått, tjuvarna hade då precis lämnat brottsplatsen.

Värdet på de stulna varorna uppskattas till cirka 15 000 kronor. Tjuvarna hade också öppnat kassalådorna som dock var tomma.

– Det är inte första gången vi drabbas av inbrott, det är svårt att skydda sig till 100 procent. Vi lär väl märka om sakerna som stals här används till nya brott i Mariestad, säger Rickard Gereonsson.