01 maj 2015 15:45

01 maj 2015 15:45

Firande utan bråk och grövre fylla

Berusade ungdomar och slagsmål hör till vårens välkomnande nästan lika som brasa och vårsång. I år har det dock varit en lugn valborgsmässoafton i Mariestad.

Bengt-Inge Sparring var ute på Mariestads gator med en kollega från socialtjänsten till klockan 2:30 i Valborgsnatten. Uppdraget var att titta till ungdomarna och hjälpa dem om det skulle behövas. Läget var dock relativt lugnt, tycker fältassistenten.

– Det var ju ganska kallt och så hade det regnat ganska mycket innan, det kanske bidrog till att det inte hände speciellt mycket, säger Bengt-Inge Sparring.

Närpolisbefäl vid polisen i Mariestad beskriver också läget som lugnt.

– Det var två berusade personer, en äldre herre och en pojke född 99. Pojken hämtades av pappan.

Tidigare år samlades ungdomarna vid Ekudden för att grilla och umgås, där var det dock enligt fältassisten tomt. Även polisen noterade att ungdomarna i stället cirkulerade utanför Stadt, där det hölls ett disko med artonårsgräns.

Bengt-Inge Sparring var ute på Mariestads gator med en kollega från socialtjänsten till klockan 2:30 i Valborgsnatten. Uppdraget var att titta till ungdomarna och hjälpa dem om det skulle behövas. Läget var dock relativt lugnt, tycker fältassistenten.

– Det var ju ganska kallt och så hade det regnat ganska mycket innan, det kanske bidrog till att det inte hände speciellt mycket, säger Bengt-Inge Sparring.

Närpolisbefäl vid polisen i Mariestad beskriver också läget som lugnt.

– Det var två berusade personer, en äldre herre och en pojke född 99. Pojken hämtades av pappan.

Tidigare år samlades ungdomarna vid Ekudden för att grilla och umgås, där var det dock enligt fältassisten tomt. Även polisen noterade att ungdomarna i stället cirkulerade utanför Stadt, där det hölls ett disko med artonårsgräns.