22 apr 2015 10:27

22 apr 2015 12:18

Mariestadsson tar över AB Volvo

Mariestadssonen Martin Lundstedt, 47, ersätter Olof Persson som vd och koncernchef för AB Volvo. Han tillträder det nya jobbet i oktober och lämnar därmed rollen som vd och koncernchef för Scania.

”Efter tre år av fokus på produktförnyelse, intern effektivitet och omstrukturering går Volvokoncernen nu gradvis in i en ny fas med ett större fokus på tillväxt och ökande lönsamhet. Martin Lundstedt har 25 års erfarenhet av utveckling, produktion och försäljning inom fordonsindustrin. Han är också känd för sin vinnande ledarstil”, kommenterar Volvos styrelseordförande Carl-Henric Svanberg i ett pressmeddelande.

Martin Lundstedt växte upp i Mariestad. Efter att ha gått på Vadsbogymnasiet utbildade han sig vidare på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Under hela sin karriär har han jobbat på Scania och fått allt större ansvar. 2014 blev han vd och koncernchef.

Bland aktiesparare välkomnas beskedet om bytet på vd-posten i AB Volvo.

– Vi har efterfrågat någon typ av nystart. Man har lovat guld och gröna skogar i flera år, men Volvo har kört fast i leran och står och slirar, säger Albin Rännar, chef för Aktiespararnas marknadsbevakning till TT.

Martin Lundstedt kommer till Mariestad den 7 maj, då han är hedersgäst vid näringslivsgalan som arrangeras i samarbete mellan Mariestads kommun och det lokala näringslivet. Han ska bland annat hålla tal om innovationens betydelse för företagande och tillväxt, samt dela ut ett innovationspris som MT står bakom.

”Efter tre år av fokus på produktförnyelse, intern effektivitet och omstrukturering går Volvokoncernen nu gradvis in i en ny fas med ett större fokus på tillväxt och ökande lönsamhet. Martin Lundstedt har 25 års erfarenhet av utveckling, produktion och försäljning inom fordonsindustrin. Han är också känd för sin vinnande ledarstil”, kommenterar Volvos styrelseordförande Carl-Henric Svanberg i ett pressmeddelande.

Martin Lundstedt växte upp i Mariestad. Efter att ha gått på Vadsbogymnasiet utbildade han sig vidare på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Under hela sin karriär har han jobbat på Scania och fått allt större ansvar. 2014 blev han vd och koncernchef.

Bland aktiesparare välkomnas beskedet om bytet på vd-posten i AB Volvo.

– Vi har efterfrågat någon typ av nystart. Man har lovat guld och gröna skogar i flera år, men Volvo har kört fast i leran och står och slirar, säger Albin Rännar, chef för Aktiespararnas marknadsbevakning till TT.

Martin Lundstedt kommer till Mariestad den 7 maj, då han är hedersgäst vid näringslivsgalan som arrangeras i samarbete mellan Mariestads kommun och det lokala näringslivet. Han ska bland annat hålla tal om innovationens betydelse för företagande och tillväxt, samt dela ut ett innovationspris som MT står bakom.