20 apr 2015 17:32

20 apr 2015 17:32

Är du på gång igen Agnes?

Agnes Karlsson, 11, som arrangerade en loppis till förmån för Barncancerfonden förra året. Nu smider hon nya planer.

– Ja, den 25 april blir det loppis i församlingshemmet i stan.

Varför vill du ordna en loppis även i år?

– Min kompis dog i cancer i januari. Jag hade först tänkt ha en loppis och samla in pengar till något annat, men det blir till Barncancerfonden den här gången med.

Är du ensam om arrangemanget?

– Det är jag som ordnar allt med sponsorer och så, men jag får hjälp på dagen av kompisar.

Har du fått in mycket saker?

– Ja. Lotterivinster har jag fått från olika affärer och loppissaker från människor som vill skänka. Vi har flera lådor i garaget och även i vardagsrummet. Det är mer än förra året; barnstolar, husgeråd, kläder, väskor och smycken – och sånt man inte ens vet vad det är. Det kommer in saker hela tiden. Och cyklar ska vi få också.

Vad är målet?

– Jag har inte satt målet så högt, men hoppas att vi får in 13 000 kronor. Förra året blev det 10 000 kronor.

– Ja, den 25 april blir det loppis i församlingshemmet i stan.

Varför vill du ordna en loppis även i år?

– Min kompis dog i cancer i januari. Jag hade först tänkt ha en loppis och samla in pengar till något annat, men det blir till Barncancerfonden den här gången med.

Är du ensam om arrangemanget?

– Det är jag som ordnar allt med sponsorer och så, men jag får hjälp på dagen av kompisar.

Har du fått in mycket saker?

– Ja. Lotterivinster har jag fått från olika affärer och loppissaker från människor som vill skänka. Vi har flera lådor i garaget och även i vardagsrummet. Det är mer än förra året; barnstolar, husgeråd, kläder, väskor och smycken – och sånt man inte ens vet vad det är. Det kommer in saker hela tiden. Och cyklar ska vi få också.

Vad är målet?

– Jag har inte satt målet så högt, men hoppas att vi får in 13 000 kronor. Förra året blev det 10 000 kronor.